Sağlıkta Değişim Paneli

Sağlıkta Değişim Paneli
24.04.2019
903
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sağlık, Bilişim, Teknoloji ve İnovasyon Araştırmaları Topluluğu tarafından “Sağlıkta Değişim, CRISPR Cas; Sağlıkta Girişimcilik; Dijital Sağlık” isimli bir panel düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Sağlık, Bilişim, Teknoloji ve İnovasyon Araştırmaları Topluluğu tarafından Türkiye’de Biyoteknoloji üzerine çalışan akademisyenleri ve Biyoteknoloji alanında yenilikçi çalışmalara ilgi duyan lisan ve lisansüstü öğrencilerini bir araya getirmeyi amaçlayan “Sağlıkta Değişim, CRISPR Cas; Sağlıkta Girişimcilik; Dijital Sağlık” isimli bir panel düzenlendi. 24 Nisan Çarşamba günü Sakarya Üniversitesi Merkez Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Konferans Salonu’nda düzenlenen panele alanlarında uzman çok sayıda konuşmacı katıldı.

Prof. Dr. Melih Bulut ‘’Değişen Dünya ve Değişen Sağlık’’ sunumunda sağlık için yaşam boyu bütünsel ilgiyi, sağlığı geliştirme için ekip oluşturma ve insanı çevresi ile birlikte değerlendirmenin önemine vurgu yaptı.

Dr. Öğr. Üyesi Kaan Yılancıoğlu ‘’CRİSPR Gen Modifikasyonu ve Mikrobiyoloji Uygulamaları’’ sunumunda antibiyotik direncine karşı sistemin yeni arayışlarından biri olan Crispr Cas9 enziminin ne olduğunu ve çalışma mekanizmasının nasıl işlediğini kendi çalışmalarıyla değindi. Çalışma ekip arkadaşı olan Dr. Öğr. Üyesi Cihan Aydın söz alarak CRİSPR ve Gen Tedavilerinde gelinen en son noktanın neler olduğunu ve yaşanılan sorunları güncel makale çalışmalarıyla anlattı.

Ercan Gümüş ‘’Nasıl Girişimci Olunur?’’ sunumunda girişimcilikte hangi yolların izlenmesi gerektiği ve fikir paylaşımı konusunun önemine değindi.

Uzm. Dr. Bekir Çakmak ‘’Dijital Sağlık Uygulamaları’’ sunumunda neden mobil sağlık uygulaması gerektiğini, akıllı mobil cihazlarla artık sağlığın daha hızlı ve etkin çözümler doğuracağını ve Yeni Dünya kavramında bunun hızla gelişmekte olduğunu söyledi.

25.04.2019 – YC


903 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.