Sağlık Ordusunun Yeni Doktorları Göreve Hazır

Sağlık Ordusunun Yeni Doktorları Göreve Hazır
23.06.2023
1.879
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesinin 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleşti.

SAÜ Stadyumunda düzenlenen törene Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan, Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Sakarya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, açılış konuşmaları ile devam etti.

Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, öğrencilerin mezuniyetinde emeği geçen tüm öğretim üyelerine, katkı sağlayan diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Prof. Dr. Doğan,  “Yıllardır devam ettirmiş olduğunuz eğitim-öğretim hayatınızın en zorlu süreçlerinden birini daha başarı ile tamamladınız. SAÜ Tıp Fakültesinde okumanın size getirdiği ve getireceği ayrıcalıklar, omuzlarınıza farklı sorumlulukları da yüklüyor. Bugün her biriniz, artık kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra ülkenize ve dünyaya karşı da sorumlu genç hekimlerisiniz. Eminim ki, sizler üzerinize düşen sorumlulukların sahibi olarak, nereye giderseniz gidin burada edindiğiniz bilgileri ve değerleri yanınızda götüreceksiniz” ifadeleri kullandı.

Törenin açılışında bir konuşma yapan SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Oğuz Karabay, “Tıp Fakültemizde yetiştirdiğimiz mezunlarımızı kutlamak için toplandık. Öncelikle gece gündüz demeden genç doktoralarımızın yanında olan ailelerini tebrik ediyorum. Siz mezunlarımız, adınızın önüne gelen doktor unvanına yakışır davranın; işinizle öne çıkın, hastanızla aranıza iletişimsizlik girmesin, meslektaşlarınıza değer verin.” şeklinde konuştu.

Uzmanlık sınavında istedikleri yerleri kazanmalarını dileyerek gelecekte mezunlarını doçent ya da profesör olarak görmek istediğini dile getiren Dr. Karabay, “Üniversitemizin kapısı artık meslektaşımız olarak sizlere her zaman açık. Bizler sizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Vakit artık, memleket sevdasıyla göstereceğiniz çabaları izleme vaktidir. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın sözüyle hareket edeceğinizden şüphem yok. Bundan sonraki yaşamınızda hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Mezun olan öğrencilere hitap eden Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, “Bugün hepsi bir doktor olarak artık Sakarya’nın ve bu ülkenin göz aydınlığı. Bütün öğrencilerimizin yolu, bahtı açık olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fakültede dereceye giren öğrencilere ve mezunlara belgeleri verildi. Fakülte birincisi İpek Aslı Kurt, fakülte ikincisi Muhammet Yusuf Balaman ve fakülte üçüncüsü Funda Taşkın oldu. Dereceye giren öğrencilere ödül ve belge takdim töreninin ardından fakülte birincisi İpek Aslı Kurt mezunlar adına bir konuşma yaptı ve mezunlar kütüğüne isimliğini çaktı.

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Uçar’ın öğrencilerle beraber mezuniyet yeminini okumasının ardından keplerini fırlatan tıp fakültesi öğrencileri, mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı.


1.879 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.