Sağlık Ordusuna Yeni Neferler

Sağlık Ordusuna Yeni Neferler
24.06.2015
669
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından mezun olan öğrenciler, isimleri tek tek okunarak sahneye çağırıldı ve tören konuşmalarına geçildi.

Eğitimin anaokulundan başlayan bir süreç olduğunu ifade eden SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, “Üniversite bu süreçte mutlu son gibi düşünülebilir. Ancak mezunlarımıza, bunun mutlu tarafına katılmakla beraber, bir son olmadığını söylemek istiyorum” dedi.

21’nci yüzyılın temel felsefesinin hayat boyu öğrenme olduğuna işaret eden Prof. Dr. Yalçın, şöyle devam etti:  “Tüm dünya üniversiteleri böyle bir gereksinimden dolayı kendilerine çeki düzen vermiş ve eğitimlerini ona göre belirlemişlerdir. Biz de Sakarya Üniversitesi olarak öğrencilere grup çalışması, kişisel becerilerin geliştirilmesi, liderlik gibi özellikleri kazandırmak için tüm üniversite çapında uygulamaya önem ve ağırlık verdik. Hemşirelik ve Ebelik bölümlerinin ise doğal olarak böyle bir imkânı var. Bu mutlu günü beraber paylaşarak, hepinizin bahtının ve yolunun açık olmasını diliyorum. Emeği geçen öğretim elemanlarına ve siz değerli ailelere teşekkür ediyorum.”

SAÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sevin Altınkaynak da, okulun ilk mezunlarını 2001 yılında verdiğini, bu yıl ise 15’inci mezuniyet törenini düzenlediklerini söyledi. Prof. Dr. Sevin Altınkaynak, “Bu yıl 104 hemşire, 45 ebe olmak üzere toplam 149 mezunu sağlık ordusuna kazandırmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Buradan ailelere de seslenmek istiyorum. Üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, zorluklarla yetiştirdiğiniz evlatlarınızla bizler gurur duyuyoruz. Sağlık hizmeti bir ekip işidir. Ekibin başarısında kilit eleman hemşireler ve ebelerdir. Hemşirelik ve ebelik, özveri ve sabırla yapılan kutsal bir meslektir. Mezunlarımız kutluyor ve bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Hemşirelik ve Ebelik bölümlerinde dereceye giren öğrencilere belgeleri verildi. Mezun öğrenciler diplomalarını ve belgelerini yüksekokul öğretim elemanlarının elinden aldı. Mezun öğrenciler ve ailelerinin büyük sevinç yaşadığı tören, kep atışının ardından sona erdi.

24/06/2015 – ST

Mezuniyet törenlerinin tüm fotoğraflarına www.facebook.com/habersau adresinden erişebilirsiniz. 
669 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.