Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerine Oryantasyon Programı

10.10.2019

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi oryantasyon programı, iki gün olarak gerçekleştirildi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa Sağlık Bilimleri Fakültesinden öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesine kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen programın birinci günü, açılış konuşmasında Dekan Prof. Dr. Sevin Altınkaynak, öğrencilere iyi dileklerini iletti. Bölüm başkanları tarafından Hemşirelik ve Ebelik Bölümünün Akademik Tanıtımı yapıldı. 4. Sınıf Öğrencisi Buket Tunç “Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Olmak” adlı sunumu gerçekleştirdi. Program Doç. Dr. Mehmet Barış Horzum Öğrenci Dekanlığı hakkında verdiği bilgiler ile kapatıldı.

Programın ikinci günü açılış konuşmasını yapan fakülte dekan yardımcısı Doç. Dr. Yurdanur Dikmen, hemşirelik ve ebelik mesleklerinin öneminden bahsederek, başarılı ve üretken bir dönem olmasını diledi. Ardından Psikiyatrist Dr. Tahir Özakkaş tarafından motivasyon kaynaklarını içeren “Öğrenme Motivasyonu” adlı sunum gerçekleştirildi.

Programın devamında Öğrenme Ortamında Mentörlük, Aktif Öğrenme Yöntemleri, Erasmus- Farabi-Mevlana Öğrenim Hareketliliği Hakkında Bilgilendirme ve Deneyim paylaşımına yönelik sunumlar yapıldı. Bununla birlikte Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Öğr. Gör. Işık Atasoy tarafından “Fakültemizden İyi Uygulama Örneği: Öğrenci İnovasyon Projeleri” sunumu yapıldı. Son olarak program Sağlıklı Yaşam Öğrenci Topluluğu (SYÖT) Başkanı Buse Bodur’un öğrenci topluluğunun faaliyetlerine yönelik yapmış olduğu sunum ile sona erdi.

10-10-2019 / ST