Saç Ekimi Ciddi Bir Ameliyat

Saç Ekimi Ciddi Bir Ameliyat
09.06.2015
1.580
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Özçelik, saç ekiminin ciddi bir ameliyat olduğunu söyleyerek uygun koşullarda ve bu işin eğitimin almış doktorlar tarafından yapılması gerektiğine dikkat çekti.

SAÜ Tıp Fakültesi ve Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD) tarafından düzenlenen  1. Saç Ekimi Canlı Cerrahi Kursu 6 Haziran Cumartesi günü Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Ameliyathanesinde gerçekleştirildi.

SAÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nın ev sahipliğinde düzenlenen kursa, Türkiye'nin çok farklı köşelerinden plastik cerrahlar katıldı. Ordu, Bitlis, Karabük, Van, Batman, Trabzon,  İzmit, Düzce, İstanbul ve Ankara'dan gelen plastik cerrrahlar, saç ekimi konusunda bilgi ve deneyimlerini artırdılar.

Kurs, ameliyathanede vaka başında gerçekleştirildi. 15 kişi ile sınırlandırılan kursta, FUE yöntemiyle 4 bin 200 adet greft uygulandı. Katılımcılar ameliyatın her aşamasını izlemenin yanında, zaman zaman ameliyata katılarak bilgi ve deneyimlerini artırdılar.

Kişilerin sağlığı söz konusu

Saç ekiminin ciddi bir ameliyat olduğunun altını çizen SAÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Derya Özçelik, uygun koşullarda ve yetkin ellerde yapılmasının önemine dikkat çekti.

Prof. Dr. Özçelik, “Saç ekimini ülkemizde maalesef doktor bile olmayan kişiler çok uygunsuz koşullarda gerçekleştirmektedir. Bu durum, hastalarımızın sağlığını tehlikeye atan bir hale gelmiştir. Konuyu tam bilmeyen yetkililer, saç ekiminin güzellik salonlarında yapılabileceğini sanmakta ve bu tür yerlerin açılışına üst düzey yetkililer bile katılmaktadır. Saç ekimi, en az 4-5 saat süren ciddi bir ameliyattır. Kullanılan malzemelerin her ameliyatta olduğu gibi steril olması gerekir. Kullanılan lokal aneztesi dozu kontrolsüz düzeyde verilirse hastanın yaşantısı bile tehlike altına girer. Bu tür şikayetler derneğimize (TPRECD) ulaşmaktadır. Örneğin en son yapılan şikayetlerin içinde emekli polis memurunun, emlakçının saç ektiği, Hepatit C olan Arap bir hastaya kullanılan aletlerin steril edilmeden bir diğer hastaya kullanıldığı gibi vahim örnekler yer almaktadır. Bu tablo ülkemize yakışmamaktadır.  Biz genç plastik cerrahların da saç ekimini en iyi şekilde öğrenip saç ektirmek isteyen kişilere sağlıklı bir hizmet verilmesini istiyoruz. Saç ekimi estetik amaçla yapılan bir cerrahi işlem olduğu için vatandaşlarımızın başvurdukları kişilerin plastik estetik cerrah olup olmadığını sorgulamalarında yarar görüyoruz. Plastik cerrahlarının isimlerini TPRECD internet sitesinden öğrenebilirler” şeklinde konuştu.

Kurslar Devam Edecek

Kursun çok başarılı geçtiğinin altını çizen Prof. Dr. Özçelik, “Branşımızın ana konularından birisi olan saç ekimi cerrahisini öğrenmek isteyen meslektaşlarımız için kurslarımıza devam etmeyi düşünüyoruz. Kursumuzun gerçekleşmesinde maddi, manevi yardımları olan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a, Dekanımız Prof Dr Ramazan Akdemir’e, Hastane yöneticimiz Doç. Dr. Yakup Tomak’a ve Ameliyathane Yöneticimiz Doç Dr Ali Fuat Erdem’e  bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.  

09/06/2015 – HAY
1.580 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.