Sabah (11 Şubat 2014) : Altında fetret dönemi

Sabah (11 Şubat 2014) : Altında fetret dönemi
11.02.2014
681
A+
A-

Altında fetret dönemi

Prof. Dr. Aziz Kutlar

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Kutlar, altının ons fiyatındaki artışa ilişkin, “Altınla ilgili şu anda fetret dönemi yaşanıyor. Açıkçası altınla ilgi çok fazla yükselme beklentimiz yok” dedi.

Kutlar, hafta başında güne bin 266 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatının, bin 270 doları aştığını söyledi.

“Altınla ilgili şu anda fetret dönemi yaşanıyor” diyen Kutlar, “Altın fiyatları muhtemelen çok fazla çıkmayacak, düşme eğilimi mutlaka olacaktır. Açıkçası altınla ilgi çok fazla yükselme beklentimiz yok” ifadesini kullandı.

Kutlar, son zamanlardaki istikrarsızlıkların altın fiyatlarını olumsuz etkilediğine dikkati çekerek, “Altın epey değer kaybetti, geçen yıl neredeyse herkese kaybettirdi. Bunun telafisi gibi düşünmek lazım. O yüzden çok aşırı yükselmesini beklemiyoruz” şeklinde konuştu.

Yatırım yapmayı düşünenlerin altına karşı ihtiyatlı olması gerektiğini vurgulayan Kutlar, fiyatların gidip geldiğini ancak geçen yılki gibi düşüş beklemediklerini sözlerine ekledi.

“Altında yeni bir trendin başladığını söyleyemeyiz”

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı güne 1.274,70 dolar seviyesinden başladıktan sonra yükseliş eğilimini devam ettirerek 1.287,59 dolara kadar yükseldi.

Dün, haftanın ilk işlem gününe 1.266,99 dolar seviyesinden başlayan ve analistlerin güçlü direnç seviyesi olarak tanımladıkları 1.270 doların üzerinde tutunmayı başaran altının ons fiyatı, yükseliş kanalındaki hareketini sürdürdü ve 1.287 dolar seviyesine ulaştı.

Analistler, altının ons fiyatının 1.270 dolar direncini aştıktan sonra, bu seviyenin üzerinde tutunmasının altında yeni alıcılar getirdiğini belirtiyor.

Gün içinde yükselmeye devam etmesi halinde altının ons fiyatının 1.290 ve 1.300 dolar dirençlerini aşmasının ilk aşamada önem taşıdığını vurgulayan analistler, 1.270 doların altına yeniden gerilemesi durumunda ise satış baskılarının artabileceğinin göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydediyor.

Sabah – 11 Şubat 2014

Yazıyı Sabah’ın web sayfasından okumak için tıklayınız..
681 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.