Sabah (10.07.2012) : Akyazı Ormanlarında Yabankedisine Rastlandı

10.07.2012

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından yürütülen fotokapan çalışmasıyla Sakarya ormanlarında daha önce varlığı bilinmeyen yaban kedisine rastlandı. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Benan Dinçtürk Botofte tarafından yürütülen ve Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen çalışmada, Akyazı ilçesindeki ormanlara yerleştirilen dört fotokapanla Sakarya’daki hayvan türlerinin belirlenmesi amacıyla bir çalışma gerçekleştirildi. Bir uzman ve altı lisans öğrencisinin katıldığı çalışmada, bölgede daha önce bilinmeyen yaban kedisinin varlığına ilk defa rastlandı.

Sabah Gazetesi – 10 Temmuz 2012