Roman Dansları Gecesi

Roman Dansları Gecesi
11.05.2016
962
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü tarafından “Bir Ayrılık Bir Yoksulluk Bir Ölüm” isimli dans gösterisi sahnelendi.

Genel sanat yönetmenliğini Yrd. Doç. Dr. Kerem Cenk Yılmaz ile dans yönetmenliğini Arş. Gör. Umut Erdoğan’ın yaptığı dans gösterisi, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gerçek hayattan kesitler aktaran ve şehitlere armağan edilen gösteri izleyenleri duygu seline boğdu.

Katılımın yoğun olduğu gösteride konuşan Yrd. Doç. Dr. Kerem Cenk Yılmaz, “Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü olarak bu yıl fazlaca yorulduk. Bu son çalışmamız gerçekten bizi derinden etkiledi. Bugün müzisyen, dansçı ve hoca arkadaşlar emeğini size geçirdi diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, “Çok zor bir konu bizi lütfen doğru anlayın belki çok eğlendik gibi gözüküyor ama bu gösteri hikâyeydi, bir öyküydü. Bu sene ekip arkadaşlarımızla birlikte Erenler Yenimahalle de roman kültürü üzerine alan araştırması yaptık. Bu senaryoyu öyle ortaya çıkardık ve gördük ki bu hikâye gerçekti. Bizi izleyen ve yanımızda olan herkese ve tüm ekibe çok teşekkür ediyorum” dedi.

Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Hatice Selen Tekin de çok duygusal anlar yaşadığına vurgu yaparak “Bende çok duygulandım kendimi zor tutuyorum. Bu gösteriler, konserler çok büyük emek istiyor. Ben hazırlayan arkadaşlarıma, emeği geçen herkese, öğrencilerime tek tek teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İzleyiciler tarafından büyük beğeni toplayan dans gösterisinde dinleyiciler, gösteride rol alan oyuncuları, solistleri ve orkestrayı dakikalarca ayakta alkışladı.

10.05.2016- BS


962 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.