Riyad’da Sempozyuma Katıldılar

Riyad’da Sempozyuma Katıldılar
07.10.2013
637
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Bostancı, Riyad’da uluslararası sempozyuma katıldı.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Bostancı, Suudi Arabistan Yüksek Öğretim Bakanlığı Ulusal Ölçme ve Değerlendirme Merkezi tarafından 1-2 Ekim 2013 tarihlerinde başkent Riyad’da düzenlenen  “Yabancılara Arapça Öğretim Programları ve Öğrenme Çıktılarının Ölçülmesi” konulu uluslararası sempozyuma davetli olarak katıldı. Toplantıya Türkiye ve ev sahibi Suudi Arabistan dışında Malezya, Çin, Nijerya, Mısır, Sudan ve Amerika’dan yaklaşık 40 akademisyen katıldı. İki gün süren sempozyumda Arapça için uluslararası geçerliliği olan TOEFL benzeri bir sınav yapılma olanakları tartışıldı. Ayrıca Suudi Arabistan üniversitelerinden gelen katılımcılar ülkelerindeki Arap Dili Enstitülerini tanıtırken, diğer ülkelerden gelen öğretim üyeleri de ülkelerindeki Arapça eğitiminin tarihi ve bugünü hakkında sunumlar yaptı.

Toplantıya Türkiye’den on tanesi Marmara, İstanbul, Uludağ ve Sakarya gibi önde gelen üniversitelerin İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Ana Bilim Dalı Başkanları ile on tanesi de başta İstanbul ve Ankara Üniversitesi olmak üzere Edebiyat Fakültelerinin Arap Dili ve Edebiyatı Bölüm başkanları olarak toplam yirmi akademisyen katıldı. Türkiye’den geniş bir katılım olması ve ilgili oturumlarda anlatılan Türkiye’deki Arapça eğitimi konusunda son yıllarda meydana gelen gelişmeler diğer ülke katılımcıları tarafından takdirle karşılandı.

Türk heyeti sempozyumun ardından Riyad’da bulunan Kral Suud Üniversitesi Arap Dili Enstitüsünü de ziyaret ederek Enstitü Müdürü Dr. Sad el-Kahtânî, Enstitü idarecileri ve öğretim elemanları ile Arapça eğitimi ve bu alandaki karşılıklı işbirliği imkânları konusunda görüşmelerde bulundu. Ziyaret, Enstitü birimlerinin gezilmesi ve bazı sınıflardaki derslerin dinlenmesi ile sona erdi. Ziyaret esnasında Enstitü Müdürü Dr. El-Kahtânî, Türk üniversiteleri ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

07-10-2013 / ST

 


637 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.