Basın Açıklaması

Basın Açıklaması
03.10.2019
2.326
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Rektörlük binasının hasarlı olduğuna yönelik yapılan bazı haberlere ilişkin bir açıklama yayımlandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kamuoyuna;

Sakarya’da yayın yapan bazı basın organlarında (1) Sakarya Üniversitesi Rektörlük binasının hasarlı olduğu, (2) bu durumun tespit edilmiş olmasına rağmen (veya güçlendirme zorunluluk arz ettiği halde) güçlendirmenin yapılmadığı yönünde haberler çıkmış, değerlendirmeler yapılmıştır.

Kamuoyunun yakından takip ettiği gibi, ülke olarak mevcut bina stokunun iyileştirilmesi ve yeni yapılacak inşaatların bilimsel veriler ışığında gerekli sağlamlığa ulaşması için çok sayıda mevzuat ve uygulama değişikliğine gidilmiştir. Dolayısıyla, depremde hasar görmeyen binaların bile yeni mevzuata göre bazı eksiklikleri ortaya çıkmıştır.

Bu kapsamda, Rektörlük binamızın da Türkiye’de birçok binada olduğu gibi yeni yönetmeliklere uyumunun sağlanması, arzu edilir bir durumdur. Yapılan mühendislik inceleme ve ölçümlerinde hasarlı bir durumun söz konusu olmamasına rağmen, binamızın yeni deprem yönetmeliğine uygun hale getirilebilmesi için projelendirme yapılmış ve bütçe imkânlarının elverdiği ölçüde adım atılması planlanmıştır.

Deprem araştırmaları, ilk müdahale ve farkındalık eğitimleri üniversitelerin asli görevlerindendir. Üniversitemiz de deprem ve diğer afetlerle ilgili sorumluluklarının farkındadır ve gerekli katkıyı sağlamaktadır. Hal böyleyken üniversitemizin, öğrencilerimiz ile personelimizin deprem ve diğer doğal afetlerde karşılaşabilecekleri tüm olumsuzluklara karşı hazırlıkları yapma ve gereken adımları atma konusunu ihmal etmeyeceği açıktır.

Saygılarımızla.

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü”

 
2.326 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.