Rektör Savaşan’dan Kan Bağışı Çağrısı

30.12.2020

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, üniversitenin üst düzey yöneticileriyle birlikte Kızılay Sakarya Kan Bağış Merkezinde kan bağışında bulunarak, öğrencileri ve üniversite personelini de kan bağışına davet etti.

Türk Kızılayı, kış aylarının ve sokağa çıkma kısıtlamasının da etkisiyle düşen kan bağışlarına ve azalan kan stoklarına dikkat çekerek, tüm vatandaşlara kan bağışı yapmaları için çağrıda bulunmuştu. Bu çağrılar kapsamında bir farkındalık oluşturmak isteyen Rektör Savaşan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Genel Sekreter Yaşar Kahraman, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Çiydem, SAÜSEM Müdürü Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu ile birlikte Sakarya Kızılay Kan Bağış Merkezinde kan bağışında bulundu.

“Kan bağışı konusunda öğrencilerimiz çok hassas”

Kan bağışında bulunmasının ardından Sakarya Üniversitesi öğrencilerine ve personeline de kan bağışı yapmaları için çağrıda bulunan Savaşan, salgın sürecinde uygulanan tedbirler ve insanlarda oluşan bazı kaygılar nedeniyle kan stoklarının önemli ölçüde azaldığı yönünde özellikle Kızılay’ın kan bağışı konusunda çağrıda bulunduğunu anımsattı. Bu anlamda kan bağışına yönelik bir farkındalık oluşturmak ve 2020 yılını güzel bir aktiviteyle kapatmak istediklerini belirten Prof. Dr. Savaşan, “Üst yönetim ile birlikte kan bağışı kampanyasına katılmak istedik. Türkiye’nin her tarafındaki öğrencilerimize bu kampanyaya katılmaları için çağrıda bulunuyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimize çekiliş ile ufak bazı hediyeler de vereceğiz. Öğrencilerimiz bu konularda hassaslar. Kan verme konusunda gençlerimiz önemli bir duyarlılık göstereceklerdir. Öğrencilerimizin bulundukları illerde Kızılay’a kan konusunda destek vereceklerini düşünüyoruz” dedi.

“Üniversite yönetimine teşekkür ediyoruz”

Kızılay Sakarya Şube Başkanı Zahit Tiryaki de kan bağışı kampanyası dolayısıyla SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’a teşekkür ederek, “Biz özellikle Sakarya Üniversitesi öğrencilerimizden ciddi anlamda kan bağışı alıyorduk. Ancak bu dönemde kan alma ile ilgili ciddi bir sıkıntımız var. Özellikle kronik rahatsızlıkları bulunan kişilerin kan ihtiyacını karşılamak durumundayız. Üniversitemiz bu konuda duyarlı davrandılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Sakarya Üniversitesi öğrencilerine de bulundukları şehirlerde Kızılay merkezlerimize giderek kan bağışına destek olmalarını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

25.376 kez görüntülendi.