Rüzgarlı

Rektör Savaşan ÜAK Başkanı Oldu

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) dönem başkanlığını Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’den devralan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan,1 Ağustos 2020 tarihi itibariyle görevine başladı.

Rektör Savaşan ÜAK Başkanı Oldu
06.08.2020

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığında dönem başkanı olan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, 1 Ağustos 2020 tarihi itibariyle görevine başladı.

2547 Sayılı Kanun’un 11. Maddesi uyarınca üniversiteler üstü bir akademik organ olarak kurulan Üniversitelerarası Kurul, söz konusu kanuna göre üniversite rektörleri ile her üniversite senatosunun o üniversiteden dört yıl için seçeceği bir profesörden oluşuyor. Kurulun görevleri arasında üniversitelerin eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayım faaliyetlerini koordine etmek, uygulamaları değerlendirmek, üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını karşılayacak önlemleri teklif etmek, doktora ile ilgili esasları tespit etmek, doçentlik sınavlarını düzenlemek ve sınav ile ilgili esasları tespit etmek ve jürileri seçmek bulunuyor.

1.826 kez görüntülendi.