Rektör Elmas Sakarya Üniversitesi’nin Sessiz Yükselişini Anlattı

04.04.2016

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Milliyet gazetesini ziyaret ederek, Sakarya Üniversitesi’nin hızla artan başarısını anlattı.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aytekin İşman, İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Meltem Gönden ile birlikte Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila ve Eğitim Yazarı Abbas Güçlü’ye üniversitede hayata geçirilen Mükemmellik Modeli’ni anlattı.

Sakarya Üniversitesi’nin kısa zamanda birçok büyük başarıya imza attığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, bu başarılarını kalite ödülü ile tescillediklerini ifade etti. Türkiye’de EFQM tarafından yürütülen ‘Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü alan tek üniversite olduklarının altını çezin Prof. Dr. Elmas, 2016 yılında Avrupa Üniversiteler Birliği’nin Kurumsal Değerlendirme Programı’na başvurduklarını ve bu kapsamda ilk değerlendirme ziyaretlerinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Sakarya Üniversitesi’nin ODTÜ URAP 2015-2016 Türkiye sıralamasında 20 basamak birden yükseldiğini vurgulayan Elmas “Bir önceki sıralamada 54. Sırada yer alan Sakarya Üniversitesi, Türkiye’deki 136 devlet ve vakıf üniversitesinin değerlendirildiği sıralamada 522 puanla 34. sıraya yerleşti.” İfadelerini kullandı.

2014’te makale ve proje sayısında üç kat artış olduğunu ifade eden Prof. Elmas, 2015’te Sakarya Üniversitesi’nin “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite” sıralamasında 24 sıra yükseldiğini söyledi. Üniversitenin 2014’te En Başanlı Teknokent Büyük Ödülü’nü aldığını belirten Elmas, 2015 yılı itibariyle 36 programın akredite edildiğini kaydetti. Gerçekleştirilen çalışmaların ödüllendirildiğine dikkat çeken Elmas, “Sakarya Üniversitesi, 2013’te Avrupa Komisyonu ECTS ve DS Label Ödülü, KalDer Mükemmellikte Süreklilik Ödülü, 2015’te ISO 10002 Sertifikası aldı. Aynca 2017 / 2013 ECTS Etiketi, DS Etiketi var” dedi.

04/04/2016 – HAY