Rektör Elmas Kalite Forumu’na Katıldı

Rektör Elmas Kalite Forumu’na Katıldı
26.11.2012
668
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “7’nci Avrupa Kalite Güvence Forumu”na katıldı.

Avrupa Yükseköğretim Alanında ‘4E’ olarak tanımlanan EUA, ENQA, ESU ve EURASHE kuruluşları tarafından düzenlenen ‘7’nci Avrupa Kalite Güvence Forumu’ Estonya’nın Tallinn Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl “Kalite Güvencesi Nasıl Fark Yaratır?” ana teması üzerine yapılan Kalite Güvence Forumu’na, üniversite ve kalite ajanslarının temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Kalite konusunda uluslararası alanda yapılan çalışmalar ve Avrupa Yükseköğrenim alanında yapılan çalışmaların ele alındığı Kalite Güvence Forumu’nda, Avrupa Kalite Standart ve Rehberi’nin (ESG) uygulama sürecinde ortaya çıkan zorluklar, yayılmayı hızlandırma için yapılması gerekenler, uygulama örnekleri ve projeler, çalışma grupları tarafından masaya yatırıldı.

Ülkemizde kalite güvence ajanslarının kurulup gelişme sürecini izleyecek ve asgari standartları ve prosedürleri belirleyecek bir birimin kısa sürede oluşması gerektiği belirten Rektör Elmas, Avrupa Yükseköğrenim Alanı kapsamında, Türkiye’de 2005 yılından beri uygulanmaya çalışılan kalite süreci ile ilgili çalışmalarda, EUA kurumsal değerlendirmeleri, ABET ve MÜDEK gibi akreditasyon uygulamaları dışında yeterince uygulama örneği olmaması nedeniyle, bu sürece bizden sonra başlayan ülkelerin daha hızlı yol aldıkları ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Kalite sürecinin temelinde başlarken en mükemmelini yapmak yoktur. Önemli olan köşe taşlarını sağlam kurmaktır. Bu nedenle yükseköğretim kanununda da aynı mantalitenin hakim olması, hızlı değişime ayak uyduracak kısa ve esnek bir yasanın olması oldukça önem taşımaktadır” diye konuştu.

26/11/2012 – YC

 


668 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.