Rektör Elmas Bologna Süreci’ni Anlattı

Rektör Elmas Bologna Süreci’ni Anlattı
01.03.2012
932
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rize Üniversitesi’nde Bologna Süreci hakkında bir sunum yaptı.

Rize Üniversitesi (RÜ)’nin davetlisi olarak Rize’ye giden SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas,  RÜ Sosyal Tesislerinde “Yüksek Öğretimde Gelişmeler ve Kalite Uygulamaları” konulu toplantıya katıldı.

Toplantıda bir sunum yapan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Bologna Sürecine dahil olan ilk üniversite unvanına sahip Sakarya Üniversitesi’nin, Bologna Süreci’ndeki tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Rize Üniversitesi Rektör Yardımcıları, dekanlar, akademik ve idari personel tarafından takip edilen toplantıda SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer ELMAS, Bologna Süreci’nde üniversitelerin üzerine düşen görevler, ulusal kredilerin AKTS’ye (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) dönüştürülmesi, bu süreçte hazırlanması gereken raporlar, ders içeriklerinin hazırlanması gibi konuları ayrıntılı bir şekilde anlattı. Eğitimde kalitenin artmasına yönelik dikkat edilmesi gereken hususları belirten ve tavsiyelerde bulunan Elmas, katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.

01/03/2012 – Haber Merkezi
932 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.