Rektör Elmas, Avrupa Teknoloji ve Toplum Konferansı’na Katıldı

Rektör Elmas, Avrupa Teknoloji ve Toplum Konferansı’na Katıldı
28.06.2013
1.091
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Saraybosna Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Avrupa Teknoloji ve Toplum Konferansı’na katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün de katılımıyla 27-28 Haziran 2013 tarihleri arasında Bosna Hersek’in en iyi üniversitelerinden biri olan Saraybosna Üniversitesi’nde gerçekleşen konferansta Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Üniversite Yönetim Sistemi ve Yükseköğretimdeki Gelişmeler” isimli bir sunum yaptı.

Elmas, konferans sonrası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özer Çınar’la üniversiteler arası işbirliği protokolü imzalandı. Eğitim ve araştırma alanlarında karşılıklı işbirliğini arttırmak için görüşülen işbirliği protokolü Saraybosna Üniversitesi Rektörlüğü’nde gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özer Çınar arasında sürdürülen görüşmeler çerçevesinde, öğrenci, akademik, bilimsel ve idari kadro değişimi, araştırma ve bilimde işbirliği, akademik materyal, yayın ve diğer bilimsel bilgi paylaşımı ve diğer eğitimsel, bilimsel ve akademik alanda işbirliği yapılması öngörülüyor.

Üniversite olarak uluslararasılaşmaya verdiği önemle bilinen Prof. Dr. Muzaffer Elmas görüşmelerin olumlu geçtiğini ve dünyanın önde gelen üniversiteleriyle de ortak çalışma yürüteceklerini belirtti.

28/06/2013 – ÇP

 


1.091 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.