Rektör Al: “Araştırma Üniversitesi Olmak İçin Önümüzde Hiçbir Engel Bulunmamaktadır”

Rektör Al: “Araştırma Üniversitesi Olmak İçin Önümüzde Hiçbir Engel Bulunmamaktadır”
07.11.2022
639
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Araştırma Dekanlığında (ARDEK)  “Araştırma Üniversitesi Olma Sürecinde Yol Haritası ve Destek Teşvik Mekanizmaları” konulu bir toplantı gerçekleştirildi.

SAÜ Siyasal bilgiler Fakültesinde düzenlenen toplantı Rektörümüz Prof. Dr. Hamza Al başkanlığında, Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, Araştırma Dekanı Prof. Dr. Cenk Yavuz ve dekanlık yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Üniversitemizin Araştırma Üniversitesi olma sürecindeki destek teşvik mekanizmaları hakkında bilgi verilen toplantıda Prof. Dr. Cenk Yavuz Araştırma Üniversitesi olma süreci ve Araştırma Dekanlığı hakkında sunum yaptı. Toplantıda konuşan Rektör Al bu süreçte asıl söz sahibinin akademisyenlerimiz olduğunu belirterek bilime katkı vermek isteyen akademisyenlerimiz için tüm imkânları seferber edeceklerini söyledi. Rektör Al, “Üniversitemizin bu süreçte hak ettiği yeri alarak Araştırma Üniversitesi olması için önünde hiçbir engel bulunmamaktadır.” dedi.

Konuşmaların ardından Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim elemanlarının sorularını cevaplayan Araştırma Dekanlığı yönetimi ve Prof. Dr. Emrah Doğan, Araştırma Üniversitesi olma sürecinde önemli fırsatların olduğunu ve bu süreçte fırsatların değerlendirilmesi için Araştırma Dekanlığı Koordinasyonunda sıkı bir çalışmanın yapılması gerektiğini belirtti.

Toplantı sonrası Siyasal Bilgileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çalışır, katılımları nedeniyle Rektör Al ve Araştırma Dekanlığına teşekkürlerini iletti.

 


639 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.