Ramazan Söyleşilerinin Üçüncü Bölümünde Gençlik ve Din Konuşuldu

Ramazan Söyleşilerinin Üçüncü Bölümünde Gençlik ve Din Konuşuldu
15.05.2020
1.860
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İletişim Koordinatörlüğünce yayınlanan “Prof. Dr. Ahmet Bostancı ile Ramazan Söyleşileri” adlı YouTube canlı yayın programının üçüncü bölümü yayınlandı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa SAÜ İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Abdullah İnce ve Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Karataş konuk olarak katıldı.

Öğr. Gör. Dr. Seyfettin Haruni’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda küreselleşen dünyada yaşanan sosyal ve kültürel değişimlerin gençlerin dini hayatına etkileri, Kur’an-ı Kerim’de gençlere örnek oluşturabilecek hangi genç şahsiyetlerin yer aldığı ve bunların hangi yönleriyle ön plana çıktıkları konuları konuşuldu. Programda ayrıca sosyolojik araştırmalar bağlamında Türkiye’de gençliğin dini durumu, deizm ve benzeri akımlar karşısında gençlik, günümüzde gençlere yönelik din dili nasıl olmalı, yetişkinlere gençlerle iletişim hususunda, gençlere de Kur’an-ı Kerim’i anlama, Kur’an-ı Kerim ile ilişkilerini geliştirme noktasında neler tavsiye edilebilir gibi konular da ele alındı.

Programın tamamını izlemek için tıklayınız.
1.860 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.