Ramazan Söyleşilerinin İkincisinde “Ramazan Sünnetleri” Konuşuldu

10.05.2020

Sakarya Üniversitesi İletişim Koordinatörlüğünce hazırlanan “Prof. Dr. Ahmet Bostancı ile Ramazan Söyleşileri” adlı YouTube canlı yayın programının ikinci bölümü yayınlandı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa SAÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erdinç Ahatlı ve Hadis Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hayati Yılmaz konuk olarak katıldı.

Öğr. Gör. İlyas Şanlı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Peygamberimizin Ramazan’da diğer zamanlardan farklı yaptığı uygulamalar, oruçluya iftar ettirmenin sevabı ile ilgili hadis-i şerifler, Peygamberimizin (s.a.) yaptığı iftar duaları, Rasulullah’ın (s.a.) sahur uygulamaları, Ramazanda her zamankinden daha cömert oluşu, teravih namazı Hz. Peygamber zamanında var mıydı, Peygamberimizin itikaf ve bayram namazı uygulamaları gibi konular ele alındı.

Ramazan boyunca her Perşembe saat 21:30’da yayınlanacak programın ikinci bölümünün videosunu izlemek için tıklayınız.