Rahat Atmosferde Eğitim

Rahat Atmosferde Eğitim
21.11.2014
525
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim gören Türkmenistanlı öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Türkmenistan Başkonsolosu Orazmukhamed Charyev ile buluştu.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Türkmenistanlı Öğrencilerle Görüşme” programında konuşan Türkmenistan Başkonsolosu Orazmukhamed Charyev, Türkmenistan’dan gelen öğrencilere bilimsel ve uzmanlık gerektiren konularda eğitim verdiklerinden ve bu doğrultuda Türkmenistan’ın kalkınmasına da önemli ölçüde katkı sağladıklarından dolayı Türkiye’deki kamu kurum ve kuruluşları ile Sakarya Üniversitesi’ne teşekkürlerini sundu.

Üniversite olarak, Türkiye dışından gelen öğrenci sayısını 4-5 bin seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Elmas, konuşmasında, üniversitenin misyonu doğrultusunda Türk dünyasından, Ortadoğu ve Balkan coğrafyalarından ne kadar çok öğrenci gelirse, bundan büyük mutluluk duyacaklarını dile getirdi. Prof. Dr. Elmas, “Sizler bizim misafirlerimizsiniz. Üniversitemizin genel atmosferi bu coğrafyaya çok yakın olduğu için burada hiçbir sorunla karşılaşmayacağınızı umuyorum. Genel olarak diğer üniversitelerle kıyaslandığında yabancı öğrencilerimizin üniversitemizde daha rahat bir atmosferde eğitim gördüğünü düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Sakarya Üniversitesi’nin eğitim programlarında herhangi bir denklik sorunu bulunmadığını söyleyen Prof. Dr. Elmas, “Türkmenistanlı öğrencilerimizin adaptasyonu, çalışması, üniversitenin atmosferine uyumu konusunda yaşadıkları problemleri de kısa sürede gidererek iyi bir eğitim almalarını ve Türkiye’de kendi ülkelerinin gönüllü elçisi olmalarını gönülden diliyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

20/11/2014 – ST


525 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.