Radikal (10.07.2012) : Endüstri Kenti Sakarya’da Bir Yabankedisi!

10.07.2012

Sakarya Üniversitesi ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün çalışması kapsamında Akyazı ormanlarına 4 fotokapan yerleştirilmişti, Prof. Dr. Benan Dinçtürk Botofte, Sakarya’nın Türkiye’nin en önemli endüstriyel bölgelerinden biri olmasına karşın halen fazla zarar görmemiş bir doğaya sahip olduğunu belirterek, “Hiç zaman kaybedilmeden bölgesel biyoçeşitliliğin belirlenmesi ve korunmasında Sakarya Üniversitesi Biyoloji Bölümü’ne büyük görevler düştüğüne inanıyorum” dedi. Prof. Dr, Dinçtürk Botofte, “Sakarya ilinde hangi etobur veya otobur türlerinin yaşadığı ne yazık ki halen bilinmemekte. Öyle ki, ülkedeki en büyük geyik türü olan kızılgeyiğin Sakarya’da yaşadığı gerçeği Nisan 2012’de E- 5 karayolunda bir arabanın bir kızıl geyiğe çarpmasıyla ortaya çıkmıştır. Dört fotokapanla başlattığımız bu ön çalışma da bölgemizde yaşadığı bilinmeyen yabankedisini gösterdi” dedi.

Radikal Gazetesi – 10 Temmuz 2012