Gök Gürültülü

Qatar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Khan’dan Seminer

28.01.2015

Qatar Üniversitesi’nden Matematik-İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Safeer Hussain Khan, Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde bir seminer verdi.

Prof. Safeer Hussain Khan, “Üç Adımlı ve Üç Dönüşümlü İterasyon Yönteminin Contractive Like Operatörlerin Ortak Sabit Noktalarına Yakınsaması” başlıklı seminerde ilk olarak sabit nokta kavramı, bazı dönüşüm tanımları ve temel iterasyon metotlarını anlattı.

Seminerde sabit nokta teorisinin öneminden ve kullanım alanlarından da bahseden Prof. Khan, son olarak ise yeni tanımlanan bir iterasyon yöntemi için elde edilen sabit nokta teoremleri ve ispatlarını katılımcılarla paylaştı. Seminer, soru cevap bölümü ile sona erdi.

28/01/2015 – ST