Projelerini Sundular

Projelerini Sundular
06.06.2014
766
A+
A-

SAÜ Çevre Mühendisliği öğrencileri tasarım ve bitirme projelerinden hazırladıkları bildirilerini ‘Uluslararası Geri Dönüşüm ve Geri Kazanım Kongresi’nde sundular.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri tasarım ve bitirme projelerinden hazırladıkları bildirileri ile 4-6 Haziran 2014 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen Uluslararası Geri Dönüşüm ve Geri Kazanım Kongresi’ne katıldılar.  Bu yıl ikincisi düzenlenen Kongrede,  Sakarya Üniversitesi (SAÜ) tarafından lisans öğrencilerinin projelerini destekleme amacıyla bu yıl başlatılan  Lisans Bilimsel Araştırma Programı (LİBAP) fonu desteği ile hazırlanan çalışmalar başarıyla sunuldu.

Kongrede sunulan, Çevre Mühendisliği öğrencileri Mecit Aktaş ve Yunus Emre Meral tarafından Prof. Dr. Saim Özdemir ve Yrd. Doç. Dr. Ömer Hulusi Dede danışmanlığında hazırlana proje ile arıtma çamurlarının güneş enerjisinden faydalanılarak kurutulma performansı araştırıldı. Proje bu özelliği ile atıksu arıtma tesislerinin halen en büyük problemleri olan arıtma çamurlarına kullanım ve bertaraf alternatifleri sunuyor. Mevcut durumda değerlendirme imkanı ve alanı olmayan atıksu arıtma çamurlarına gerek kömür yakılan termik santral ve çimento fabrikalarına yenilenebilir enerji kaynağı, ve gerekse toprağa uygulanarak toprak ıslahı ve organik gübre olarak kullanım imkanı sağlanıyor. Ayrıca projede geliştirilen yöntem, arıtma çamuru atığı üreten tesislere ekonomik, ekolojik ve çevresel riskleri azaltılmış bertaraf imkanı sağlıyor.

06/06/2014 – HM


766 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.