Profesörlere Yönelik Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Profesörlere Yönelik Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
06.04.2023
1.931
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Profesörlerine yönelik gerçekleştirilen Akademik Genel Kurul Toplantısında SAÜ’nün hedefleri ve bu hedefleri gerçekleştirmek için planlanan kriterler konuşuldu.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al başkanlığında düzenlenen Akademik Genel Kurul Toplantısı; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Genel Sekreter Dr. Abdulkadir Altınsoy ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşti.

Üniversitemizin Araştırma Üniversitesi olma sürecindeki destek mekanizmaları hakkında bilgi alışverişlerinin yapıldığı toplantıda yeni hedefler konuşuldu. Sakarya Üniversitesinin ilk 20 sıralamasına girme hedefini yineleyen Prof. Dr. Al, sürdürülebilir araştırma ortamı ve şartlarının korunabilmesi için ortaya çıkabilecek sorunlara etkin çözümler sunabilmenin önemine dikkat çekti.

Araştırma Üniversitesi Kriterleri konusu üzerine bir sunum yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan araştırma kapasitesi, araştırma kalitesi ve iş birliği konularına değindi.  Üniversite olarak proje sayılarını arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Doğan, bilimsel yayın, atıf sayıları ve üniversitemizin proje sayıları hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Doğan üniversite-iş dünyası iş birliğine önem verdiklerini söyleyerek üniversitemizin akademik alanda yaptığı çalışmaları anlattı.

Sakarya Üniversitesi Stratejik Planı hakkında bir sunum yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Sakarya Üniversitesinin bilişim konusunda çok güçlü bir üniversite olduğunu vurguladı. Eğitim öğretim konusunda daha da ileriye gitmeyi hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Kocabıçak bazı bölümlerde birtakım yenilikler yapılması konusunda çalışmalara başladıklarını belirtti.

Toplantı, profesörlerin sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.


1.931 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.