Prof. Dr. Şükrü Sim: “Kısa Film Türk Sinemasının Geleceğidir”

Prof. Dr. Şükrü Sim: “Kısa Film Türk Sinemasının Geleceğidir”
26.10.2020
13.313
A+
A-

6’ncı Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali’ne jüri üyesi olarak katılan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Sim, “Türk Sineması’nda Arayışlar ve Film Festivalleri” konulu söyleşide konuştu.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Sim, 6’ncı Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında düzenlenen ve Doç. Dr. Mustafa Aslan’ın moderatörlüğünü yaptığı söyleşide, Türk sineması, film festivalleri ve Sakarya Kısa Film Festivali hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Festivaller öğrenciler için birer basamak”

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesinin 20-22 Ekim’de Sakarya Büyükşehir Belediyesiyle ortaklaşa düzenlediği festivale kurmaca film jüri üyesi olarak katılan Prof. Dr. Sim, nitelikli filmlerin yarıştığı bir festivalde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Filmler arasında seçim yapmakta zorlandığını belirten Prof. Dr. Şükrü Sim, “Ödül alamayan öğrenciler üzülmesinler. Festivaller onlar için birer basamaktır” dedi.

“Sanatın yurdu olmaz, sanat herkesindir”

Prof. Dr. Sim, Türkiye’de sinema sektörünün gelişimi ve devlet-sinema ilişkisini değerlendirdiği söyleşisinde, bağımsız sinema ve sinemacıya duyulan ihtiyacı vurguladı. Sinemayı toplumları değiştirme ve dönüştürmede çok önemli güce sahip bir sanat olarak tanımlayan Sim, sanatın ve özelde sinemanın bir ülke ya da hükümetlerle özdeşleştirilmeye çalışılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “Sanatın yurdu olmaz, sanat herkesindir” diye konuştu.

“Kısa film Türk sinemasının geleceğidir”

Kısa filmlerin Türk sinemasının geleceği açısından oldukça önem taşıdığını ve kısa film festivallerinin de bu nedenle geliştirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini de ifade eden Prof. Dr. Sim, pandemi koşullarına rağmen tüm tedbirleri alarak Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali’nin gerçekleşmesine katkı verenlere teşekkürlerini sundu.

Haber: Aslı Durgut


13.313 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.