Prof. Dr. Kevser Baş ve Prof. Dr. Turan Karataş Üniversitemize Konuk Oldu

Prof. Dr. Kevser Baş ve Prof. Dr. Turan Karataş Üniversitemize Konuk Oldu
29.03.2022
1.207
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Alegori ve Şiir Topluluğu tarafından düzenlenen Yeni Türk Edebiyatı Söyleşisine, Prof. Dr. Münire Kevser Baş ve Prof. Dr. Turan Karataş konuk oldu.

Moderatörlüğü Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu’nun üstlendiği söyleşide Prof. Dr. Karataş, kitap okumanın yetiştirici rolünden bahsederek, “Okumadan yazılmaz. Yazarlık yolunda gidilecekse iyi bir okur olmak zorundasınız ve iyi kitaplar okumalısınız” dedi.

Okunan her kitabın insana yeni dünyalara kapı açtığını söyleyen Prof. Dr. Karataş, “Ben okudukça doğduğum ve büyüdüğüm köyümden farklı yerlerin olduğunu gördüm” diyerek kitapların yanı sıra dergi takibi yapılması gerektiğine vurgun yaptı.

Yazmaya giden yolun dergileri tanımak ve okumaktan geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Karataş, Yeni neslin şiir okuduğunu fakat şiir ezberlemediğini ve şiirin edebi türlerin en zoru olduğunu belirterek sözlerini tamamladı.

İlk okuduğu mesneviyi anlamadığını, çağrışım yapamadığını ve dilini çözemediğini ifade eden Prof. Dr. Kevser Baş, Sezai Karakoç’un “Mesneviyi orijinal dilinden okumalısınız.” sözünü hatırlatarak, aynı tavsiyede bulundu.

Kendisini modern romana daha yakın hissettiğini söyleyen Prof. Dr. Baş, kitap okurken anlayarak okunması gerektiğinin altını çizdi.

Söyleşi, soru cevap bölümüyle devam etti.

Haber: Süleyman Yıldız

Fotoğraf: Furkan Uslu
1.207 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.