Gök Gürültülü

Prof. Dr. Bostancı Katar’da Sempozyuma Katıldı

08.04.2014

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Bostancı Katar’da düzenlenen “Ülke Bütünlüğü ve Birlikte Yaşama ” konulu uluslararası sempozyuma müzakereci olarak katıldı.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Bostancı, 2-3 Nisan 2014 tarihlerinde Katar Vakıflar Bakanlığı tarafından başkent Doha’da düzenlenen “Ülke Bütünlüğü ve Birlikte Yaşama ” konulu uluslararası sempozyuma müzakereci olarak katıldı.

Toplantıya başta tanınmış İslam alimi Dr. Yusuf el-Kardâvî ve İslam Konferansı Teşkilatı eski genel sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu olmak üzere Mısır, Suudi Arabistan, Libya, Suriye, Lübnan, Irak, Moritanya, Fas, Yemen, Cezayir, İspanya, Hollanda, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerden çok sayıda akademisyen ve araştırmacı, tebliğ ve müzakereleriyle katkıda bulundular. Sempozyum el-Cezire televizyonu tarafından da canlı olarak yayınlandı.

Prof. Dr. Ahmet Bostancı sempozyuma yaptığı müzakere ile katkı sağladı. Ayrıca çeşitli ülkelerden gelen akademisyenlerle muhtemel akademik işbirlikleri konusunda ikili görüşmelerde bulundu.

Prof. Dr. Ahmet Bostancı, 24 Şubat 2014 tarihinde düzenlenen sempozyumun ön çalışma toplantısı mahiyetindeki “İslam Dünyasında Azınlıklar” konulu uluslararası tartışmalı ilmi toplantıya da katıldı.

08/04/2014 – YC