Prizren Üniversitesi İle İşbirliği

Prizren Üniversitesi İle İşbirliği
06.09.2012
523
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Prizren Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.

Prizren Üniversitesi ile akademik işbirliği protokolü imzalayan Sakarya Üniversitesi uluslararası işbirliği ağını genişletmeye devam ediyor.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu ve Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan’ın da bulunduğu bir topluluk önünde düzenlenen imza töreni, 3 Eylül Pazartesi günü Priştina Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazllum Baraliu, yeni bir kurulan bir üniversite olduklarını ve Türkiye’nin ve Sakarya Üniversitenin katkılarıyla kısa zamanda eksikliklerini tamamlayacaklarını, imzalanan protokolün de gelişimlerine katkıda bulanacaklarını söyledi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise konuşmasında dost ve kardeş ülkelerin kalkınmalarında ve gelişmelerinde üzerlerine düşen vazifeleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmek için gayret ettiklerini ve işbirliğinin gelişerek devam etmesini istediklerini ifade etti.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İsmail Güleç, iki üniversite arasındaki işbirliğinin dört ana konu üzerinde olacağını söyledi. Doç. Dr. Güleç, Prizren Üniversitesinin ihtiyacı olan öğretim üyelerinin yetiştirilmesi, Sakarya Üniversitesi dergilerinde Kosovalı araştırmacıların yayınlarına yer verilmesi, iki üniversitenin ortak sempozyum düzenlemesi ve ders, seminer ve konferans vermek üzere Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyelerinin görevlendirilmesi başlangıç aşamasında yapılması planlanan faaliyetler olarak belirlendiğini dile getirdi.

06/09/2012 – YC

 

 
523 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.