Pehlivanlar ‘Hayde Bre’ Dedi

12.05.2016

Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin düzenlediği “Hayde Bre” yağlı güreş gösterisi, Esentepe Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Spor Bilimleri Fakültesi Spor Etkinlik Yönetimi bölümünce sürdürülebilir spor örneğini yeni nesillere aktarabilmek hedefi ile bu yıl ilk kez düzenlenen etkinliğe, 16 yağlı güreş başpehlivanı katıldı. Üniversite kampüsünde yer alan helikopter pistinin yanındaki çim alanda gerçekleştirilen etkinlikte başpehlivanlar hünerlerini sergilemek için çimlere çıktı. Katılımın yüksek olduğu etkinlikte yağlı güreş müsabakaları güreş geleneğine uygun olarak yapıldı. Etkinliği izleyenler arasında SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Genel Sekreter Yardımcısı Hilmi Yanmaz ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Can Kurnaz da vardı.

Davul-zurna eşliğinde cazgırın pehlivanları er meydanına daveti ile başlayan etkinlik sonrasında katılımcılara da yemek ve tatlı ikramında bulunuldu.

12-05-2016 / ST