Otokar’dan Seminer

Otokar’dan Seminer
25.10.2011
1.168
A+
A-

Otokar tarafından Sakarya Meslek Yüksekokulu’nda seminer verildi.

Otokar tarafından,  Sakarya Meslek Yüksekokulu (SMYO)’na hibe ettiği otobüs motoruyla Otomotiv Bölümü’nde seminer verildi.

Sakarya’nın Arifiye İlçesi’nde faaliyet gösteren savunma ve otomotiv kuruluşu Otakar’la Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu arasındaki eğitim işbirliği devam ediyor. Önceki hafta Otakar yetkililerince Sakarya Meslek Yüksekokulu Otomotiv Bölümü öğrencilerinin eğitimlerinde kullanılmak üzere 2 adet aks, 1 otobüs motoru, 1 hidrolik kesme makinesi, 1 radyatör eğitim seti, 1 küçük daire kesme makinesi hibe edilmişti. Ekipmanların tesliminin ardından Otomotiv Bölümü öğretim görevlilerine ve öğrencilerine Euro 3 tipi otobüs motoruyla ilgili seminer verildi.

Uzman Mühendis Emre İleri tarafından verilen seminerde Türkiye’de kullanılmakta olan motor ve geçerli standartlar ile 2013 yılında geçerli olacak emisyon standartları ve bu standartlara uygun üretilecek motorlar ele alındı.

Seminerle ilgili bir değerlendirme yapan Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık, mesleki eğitimde nitelikli insan gücünü daha da arttırmak amacıyla sanayi ve işletmelerle işbirliğini eğitimin bir parçası olarak gördüklerini vurguladı. Sarıbıyık, meslek yüksekokullarındaki eğitimin sanayi ve işletmelerdeki tecrübe ve imkanlarla birleştirilmesinin gerek ilgili sektörler gerekse de öğrenciler açısından önemli kazanımlar üreteceğini de sözlerine ekledi.

25/10/2011 – Haber Merkezi

 


1.168 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.