Osmanlı Mutfağının Avrupa’ya Etkilerini Anlatacak

Osmanlı Mutfağının Avrupa’ya Etkilerini Anlatacak
07.12.2011
685
A+
A-

1983’ten beri Türk mutfak tarihini araştıran İngiliz mutfak tarihçisi Priscilla Mary Işın Sakarya Üniversite’nde konferans verecek.

1983’ten beri Türk mutfak tarihini araştıran Işın’ın ‘Osmanlı Mutfağının Avrupa’ya Etkileri’ konulu bir konferans verecek.

7 Aralık Çarşamba günü SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Anfisi’nde düzenlenecek olan konferans saat 15:00’da başlıyor.

Priscilla Mary Işın kimdir?

Priscilla Mary Işın 1951 yılında İngiltere’nin Nottingham şehrinde doğdu. 1973 yılında York Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu ve aynı yıl Türkiye’ye yerleşti. 1975’te çeviri yapmaya başladı. 1983’den beri Türkiye mutfak tarihini araştırıyor. Birçok bilimsel toplantıda çalışma konularıyla ilgili bildiriler sundu, ansiklopedi maddeleri yazdı. Geleneksel mutfak ancak geleneksel ürünlerle yaşayabilir düşüncesiyle 2006 yılında Esin Işın ile birlikte başlattığı Türkiye Meyve Mirasını Koruma ve Veritabanı Oluşturma Projesi, 2007 yılından itibaren Dr. Füsun Ertuğ, Prof. Dr. Ne’şe Bilgin ve Elisabeth Tüzün’ün katılımıyla Dr. Füsun Ertuğ’un yürütücülüğü altında Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ve Birleşmiş Milletler desteğiyle devam ediyor.

Yapıtları: Aşçıbaşı (Mahmud Nedim bin Tosun’dan çevriyazı, YKY, 1998), A King’s Confectioner in  the Orient (Friedrich Unger’in Conditorei des Orients adlı Almanca kitabının İngilizce genişletilmiş baskısı, Kegan Paul, 2003), Anadolu Kuş Adları Sözlüğü (Merete Çakmak ile, Kitap Yayınevi, 2005), Tercüme-i Kenzü’l-İştihâ (Ahmed Câvid’den çevriyazı, Seyit Ali Kahraman ile, Kitap Yayınevi, 2006).

07/12/2011 – Haber Merkezi

 
685 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.