Oryantasyon Eğitimi Verildi

Oryantasyon Eğitimi Verildi
19.09.2012
631
A+
A-

Yeni öğrenim yılının başlaması ile birlikte Sakarya Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencilerine “Teorik ve Uygulama Oryantasyon Eğitimi” verildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Yüksekokulu tarafından öğrencilerine “Teorik ve Uygulama Oryantasyon Eğitimi” verildi. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen eğitimde, Sakarya Üniversitesi tarafından öğrencilere sağlanan imkânlar, derslerin uygulaması, hastalarla iletişim, hasta güvenliğinin nasıl olması gerektiği konuları ele alındı.

İş Bulma Sıkıntısı Yaşanmıyor

Sağlık Yüksekokulu Sekteri Emel Sancaklı konuşmasında, Sağlık Yüksekokulu’nun mevcut durumu, Erasmus ile yurtdışına çıkan öğrenci sayıları, kayıt yenileme, derse yazılma, sınavlar ve derslerin uygulanması hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Sancaklı, Sağlık Yüksekokulu’nda bulunan hemşirelik ve ebelik bölümlerinde 14 akademik personelin bulunduğunu belirterek, “Sağlık Yüksekokulu’muzdan mezun olan öğrencilerimiz, iş bulma konusunda sıkıntı çekmiyor. Çünkü talep gören meslek elemanları yetiştiriyoruz. Sağlık Yüksekokulu olarak, sağlık kurum ve kuruluşları ile yeterli iletişime sahibiz” diye konuştu.

Hastalar ile iletişim konusuna değinen SAÜ Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülgün Durat, hastaların yararına olan iletişim ve iletişime zarar verebilecek davranışlar hakkında çeşitli uyarılarda bulundu.

Hasta Güvenliği

Hasta güvenliği konusunda öğrencilere çeşitli uyarılarda bulunan SAÜ Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nursan Dede Çınar,  “Hasta güvenliği konusu çok önemli bir konu. Institute of Medicine’ın raporuna göre Amerika Birleşik Devletleri hastanelerinde her gün en az 100 hasta, tıbbi hatalar nedeni ile hayatını kaybediyor” diye konuştu.

Hastanede yatan çocuklarda istenmeyen durumlara maruz kalmanın yetişkinlerden üç kat fazla olduğu bilgisini veren Doç. Dr. Çınar, “Çocuklar küçük yetişkinler değildir. Çocuklar zarar verici olaylara karşı daha hassastırlar. Kendi güvenliklerini kontrol etme yetenekleri sınırlıdır ve yetişkine bağımlıdırlar. Çocuklarda görülen ilaç hataları yetişkinlerden daha fazladır. Çünkü Dozlar standart değildir. Kiloya uygun ilaç yazılması gerekir” dedi.

19/09/2012 – YC
631 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.