Ortadoğu Enstitüsü Gündem Notları Yayımlandı

18.04.2022

Sakarya Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü (ORMER) tarafından hazırlanan Ortadoğu Gündem Notlarının Mart 2022 sayısı yayımlandı.

Sakarya Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsünün (ORMER) aylık gündem toplantıları düzenli olarak yapılmaya devam ediyor. Gündemde öne çıkan olayların ele alındığı toplantıların kısa dosyalar hâlinde metne döküldüğü aylık bülteninin Mart sayısı yayımlandı.

Bültende kısaca Rusya- Ukrayna Savaşı, Aramco saldırısı, İran’ın artan petrol üretimi ve nükleer müzakereler, İsrail’in sistematik saldırısı, Arap ligi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı ve Türkiye’deki Yankılar, Ekonomik Kriz ve Siyasal Çekişmeler Gölgesinde Parlamento Seçimleri, Ukrayna’daki Savaşın Avrupa- Ortadoğu İlişkilerine yansıması, Çin-Ortadoğu Gelişmeleri ve Japonya – Ortadoğu Gelişmeleri konuları işleniyor.

Raporun tam metnine ulaşmak için TIKLAYINIZ

Ortadoğu’nun farklı ülkelerindeki önemli olayları inceleyen akademisyenlerin listesi şöyle:

1. Körfez Dosyası – Arş. Gör Mehmet Rakipoğlu & Arş. Gör. Rümeysa Ayverdi,
  2. Fas Dosyası – Arş. Gör. Abdussamet Pulat,