ORMER Web Of Science’ta İkinci Oldu

ORMER Web Of Science’ta İkinci Oldu
28.02.2022
1.347
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü (ORMER), 2021 yılı Web of Science bünyesinde Türkiye devlet üniversiteleri yayın sıralamasında 2’nci oldu.

Türkiye’nin siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi ve bölge çalışmaları gibi disiplinlerde dünya çapındaki çalışmalarını Social Sciences Citation Index (SSCI) ve Emerging Sources Citation Index (ESCI) indeksleri kapsamında bir araya getiren ORMER ve Uluslararası İlişkiler bölümü, Web of Science sıralamasında Sakarya Üniversitesini 2’nci sıraya taşıdı.

ORMER, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda yaptığı çalışmalarla Web of Science (WoS) 2021 yılı Türkiye devlet üniversiteleri yayın sıralamasında 2’nci oldu. Türkiye genel sıralamasında ise SAÜ, 18 yayınla 5’inci oldu.

Web of Science nedir?

Bilimsel çalışmaların tarandığı bir indeks havuzu olan “Web of Science”, bu havuzun içerisindeki indeksleri hiyerarşik bir şekilde sınıflara ayırarak yayınlara kesintisiz erişim sağlıyor. Günümüzden 1900’lere kadar geri giden arşiv bulunan WoS’ta dünyanın en prestijli yaklaşık 8 bin 500 araştırma dergisi taranıyor.
1.347 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.