Organ Bağışı On Kat Artmalı

30.01.2018

Türkiye’de organ nakli bekleyen hastaların sayısı gün geçtikçe artıyor. Son 10 yılda Türkiye’de organ nakli bekleyenlerin sayısı ve yapılan organ nakli operasyonlarının kalitesi giderek artmakta. Ancak kadavra organ bağışı Batılı ülkelerle karşılaştırıldığında çok gerilerde kalıyor. Şu ana kadar Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesinde 6 hastaya karaciğer naklini başarı ile gerçekleştirdiklerini belirten Gastroenteroloji Cerrahisi Prof. Dr. Metin Ercan, Türkiye’de organ bağışının 10 kat daha fazla olması gerektiğini söyledi. Organ nakli bekleyen birçok hastanın bağış beklerken öldüğüne değinen Ercan, organ bağışının arttırılabilmesi için toplumun aydınlatılması, varsa dini çekincelerin giderilmesi gerektiğini anlattı.

Star Gazetesi – 30 Ocak 2018