Önyargı ve Yanlış Şartlanma Beynimizin Prangalarıdır

Önyargı ve Yanlış Şartlanma Beynimizin Prangalarıdır
10.10.2019
1.581
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezince (SASGEM) düzenlenen Çarşamba konferanslarının bu haftaki konuğu Psikolojik Danışman – Yazar Faruk Öndağ oldu.

SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonunda yapılan konferansta “‘Önyargı ve Yanlış Şartlanma’ Beynimizin Prangaları” konusu ele alındı.

Öğretmenin insan kişiliğindeki önemine dikkat çeken Faruk Öndağ, “Her adam öğretmeni kadar adamdır. Çalışkan ya da tembel olsun, tüm öğrencilerin gönlüne dokunmak lazım. Dünyanın en zeki öğrencisi bile olsa kötü bir öğretmene denk gelince durumu kötüye gider. Öğrenci öğretmenini severse okulla alakalı her şeyi sever. İlkokul öğretmeni muazzam bir etkiye sahiptir” dedi.

“Öndekilerin hatasını arkadakiler öder”

Öğretmenin önce sınıfa sonra da derse hâkim olması gerektiğini belirten Öndağ, “Derste herkesin kafası başka yerde olabilir. Öndekilerin hatasını arkadakiler öder. Bu nedenle öğretmen önce öğrencilerin kafasını toplamalarına yardımcı olup, sonra ders anlatması gerekir” dedi.

İnsan beyninin öğrenmek için tasarlandığını söyleyen Öndağ, “Yeryüzüne gelen her bebek beyaz bir kâğıt gibi gelir. Doğru, yanlış, güzel, sevap nedir bilmezler. Büyükler onu şekillendirir” diye konuştu. Katılımcılara ‘bebek ve kâğıt’ konulu bir video izleten Özdağ, bebeğin saflığına dikkat çekti.

İnsan hayatının bir yedeğinin olmadığına vurgu yapan Öndağ, “Dublörümüz de yok. O yüzden sahip olduğumuz bu hayatı iyi değerlendirmemiz, dinlenmemiz gerekiyorsa dinlenmemiz, eğlenmemiz gerekiyorsa eğlenmemiz lazım” ifadelerini kullandı. Faruk Öndağ, konuşmasının devamında katılımcılara şartlanmanın nasıl olduğunu uygulamalı olarak gösterdi.

10-10-2019 / ST


1.581 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.