Öğretim Üyemiz Karadeniz’deki Mayınlar Hakkında AA’ya Konuştu

20.04.2022

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Sezercan Bektaş, Karadeniz’de kontolsüz bir şekilde sürüklenen mayınların uluslararası hukuki boyutunu Anadolu Ajansı Analiz için değerlendirdi.

Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bektaş, kaleme aldığı yazıda Karadeniz’de serbest kalmış mayınların deniz ticaretine etkilerini, deniz mayınlarının uluslararası hukuki boyutlarını ve uluslararası hukukun ihlalinin sonuçlarını ele aldı. Deniz mayınlarının kullanımına ilişkin sınırlandırmalar getirildiğini hatırlatan Dr. Öğr Üyesi Bektaş, “Olası bir kaza durumunda Uluslararası hukuka aykırı olarak askeri ve sivil hedef gözetilmeksizin kullanılan deniz mayınları neticesinde sivillerin zarar görmesi halinde bir savaş suçu işlenmiş olur.” açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajans’ının analiz platformunda yayımlanan yazıya aşağıdaki bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz: