Öğrencilerimiz İnternet ve Sosyal Medyayı Ne Kadar Kullanıyor?

Öğrencilerimiz İnternet ve Sosyal Medyayı Ne Kadar Kullanıyor?
07.04.2022
932
A+
A-

Değişen ve dönüşen dünyada sosyal medyanın kullanım yoğunluğuna dair araştırma dosyası hazırladık. Sakarya Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere sosyal medyayı ne yoğunlukla kullandıklarını sorduğumuzda, cep telefonu ve internet kullanımının sosyal medya kullanımından daha fazla olduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada yaklaşık 1.5 saatini geçiren öğrenciler, eğitimde kullanılan web siteleri, e-posta ve benzeri platformları daha çok kullandığını ifade ediyor.

Ekran süresi ortalama 2 saat

Günümüzde insanlar sahip olduğu zamanın büyük bir kısmını sanal dünyada geçirmeye başladı. Cep telefonlarının arama kısmını kullanmadıklarını ve mesaj yoluyla haberleştiklerini belirten öğrenciler, günde ortalama 2 saat telefon ekranına bakarak vakit geçirdiklerini söyledi.

Yapılan araştırmalara göre, dünya genelinde insanlar günün ortalama 6 saat 54 dakikasını internette geçiriyor. İnternet üzerinden yapılan bütün aramaların dâhil edildiği bu araştırmada konu Türkiye’ye gelince oranlar biraz artış gösteriyor. Ülkemiz de nüfusun %70,8’i sosyal mecraları kullanırken ekran süresi ise yaklaşık 8 saati buluyor.

“Okuduğum bölüm günlük internet kullanımına yön veriyor”

Sakarya Üniversitesi Ebelik bölümü öğrencilerinden Nurdan, “Okuduğum bölüm günlük internet kullanımına yön veriyor. Standardize edilmiş hayatımda her gün kan değerleri ve doğum bilgilerine baktığım için aslında ister istemez internet kullanım yoğunluğum da artmış oluyor” diyerek kullanım nedeni ve işlevi arasındaki ilişkiyi açıkladı.

İletişim Tasarımı ve Medya bölümünde okuyan Yağmur ise genellikle sosyal medyada takip ettiği sayfalara göz attığını ve e-posta hesabına sıkça girdiğini ifade etti. Öte yandan hemşirelik bölümü öğrencilerimizden biri, sosyal medya mecralarını daha çok kullanmasının sebebinin diğer sayfaların veya uygulamaların işleyişinin kullanışsız olmasının neden olduğunu söylüyor. Aynı sebepler Sosyal Hizmet Bölümünü okuyan bir başka öğrencimiz için de geçerli.

Uluslararası Ticaret Bölümü öğrencimiz Duygu ise ekran süresinin çok olmasını internet aramalarıyla bağdaştığını bu aramalarında günlük yaşamına göre şekillendiğini belirtiyor.

 

Haber: Buse Sıla Senemcan
932 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.