Öğrenci Senatosu Toplantısı Çevrimiçi Olarak Düzenlendi

31.12.2020

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı tarafından “Öğrenci Senatosu” toplantısı düzenlendi.

Covid-19 pandemisi dolayısıyla online olarak düzenlenen Öğrenci Senatosunun 9’uncusu Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Mehmet Barış Horzum, BAUM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Savaşan, Öğrenci Senatosunun önemine vurgu yaparak, öğrencilerin sorunlarını dinlemek gerektiğini söyledi. Savaşan, “Bu toplantılar öğrencilerin sorunlarının toplu olarak gözden geçirme fırsatı sağlıyor. Öğrenci sorunları, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri düzenleme yönündeki engelleri, varsa fırsatlar ve bunların geliştirilmesi konusunda yapılacaklar ele alınıyor. Bir takım ulusal ve uluslararası projelerin düzenlenmesi ve öğrencilerin bu projelere katılması gibi fonksiyonları yerine getirirken de öğrencilerin farklı taleplerini de dinlemeli, onları bir şekilde sistem içerisinde değerlendirmelidir” dedi.

Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, “Covid-19 pandemi sürecinde eğitim öğretim bakımından da bazı değişim ve dönüşümler oldu. Bu süreçte bazı gelişmeler tecrübeler kazanmış olduk. Bu toplantıda siz değerli öğrencilerden çeşitli geri dönüşler alıp, daha sonraki süreçlerde de yapılacak çalışmaları konuşup gerekli çalışmaları başlatacağız” diye konuştu.

Toplantının devamında öğrenciler, Covid-19 pandemisi döneminde uzak eğitimin değerlendirmesi gibi neler istediklerini ve okul adına neler düşündüklerini paylaştılar.

36.017 kez görüntülendi.