Öğrenci Kongreleri Başarı ile Gerçekleştirildi

Öğrenci Kongreleri Başarı ile Gerçekleştirildi
10.05.2017
840
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Öğrenci Kongreleri başarı ile tamamlandı.

Geleceğin Özel Eğitimcileri SAÜ’de Buluştu

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “7. Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi”, 28-29 Nisan tarihlerinde SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

SAÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ev sahipliğinde yapılan kongreye 51 farklı üniversiteden 650’nin üzerinde öğrenci katıldı. Alanında uzman akademisyenlerce verilen 12 konferans ile sözlü ve poster olmak üzere 47 öğrenci bildirisinin sunulduğu kongrenin teması “Özel Eğitim Yeni Rotası” olarak belirlendi.

Kongrenin açılış konuşmalarını Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi ve Kongre Başkanı Yrd. Doç. Dr. Canan Sola Özgüç ve Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bekir Fatih Meral yaptı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, konuşmasında özel eğitim alanının diğer alanlardan farkına dikkat çekerek, “Dolayısıyla bu alanda eğitim gören öğrencilerin gösterdikleri çaba önemli ve değerlidir. Sakarya Üniversitesi olarak her zaman destekçiniz olduğunu söylemek isterim” dedi.

Kongre kültürü oluşturmak istiyoruz

Yrd. Doç. Dr. Canan Sola Özgüç de kongreyi düzenlerken üç temel düşünce üzerine durduklarını belirterek, Özel Eğitim bölümü olarak öğrencilerin bilimsel açıdan gelişimini sağlamayı, öğrencilerde kongre kültürünü oluşturmayı, bunu benimsetmeyi ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerin bir araya gelerek tanışmalarını ve paylaşımda bulunmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Bekir Fatih Meral kongrenin tam bir amatör ruh ile hazırlandığını ve özenilen bir program olduğunu ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Meral, “Umarım herkes adına güzel ve verimli geçen bir konferans olur. Ortada çok büyük bir emek var. Beni heyecanlandıran bir konferans oldu. Katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Özel Eğitim paneli

Açılış konuşmalarının ardından Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan müzik dinletisi katılımcılara sunuldu. Kongre dinletinin ardından Sakarya Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Ahmet Göktaş, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Atilla Cavkaytar ve Sakarya Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bekir Fatih Meral’in konuşmacı olarak katıldığı “Özel Eğitim” konusu üzerine düzenlenen panel ile devam etti.

Bilimsel değeri yanında büyük bir coşkuyla geçen kongrede, öğrenciler hem alan uzmanlarını dinleme hem de birbirleriyle uyumlu çalışma fırsatını yakaladılar. Katılımcılar ise kongreye ilişkin, büyük bir özveri ve amatör ruhla kongreye hazırlanan SAÜ Özel Eğitim Bölümünün bu konuda çıtayı yükselttiği şeklinde temel değerlendirmede bulundu.

29-04-2017 //

Okul Öncesi Eğitim Kongresi Başladı

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “12. Okul Öncesi Eğitim Öğrenci Kongresi” başladı.

SAÜ Kültü ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongreye Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, farklı üniversitelerden gelen akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan SAÜ Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Güler Küçükturan, “Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak 12’cisini düzenlediğimiz Okul Öncesi Eğitim Öğrenci Kongresi temasını her çocuk bir renk erken eğitimde geleceğimiz rengârenk olarak belirledik. Çocukların renklerinin solmaması ancak nitelikli öğretmenlerle mümkündür bu noktadan hareketle öğretmenlerin planlama uygulama, teknolojik araçları kullanabilme becerilerini geliştirerek, bilgiyi üreten ve sürekli öğrenenler olmalarını sağlamak için her yıl Okul Öncesi Eğitim Öğrenci Kongresi düzenleniyor” şeklinde konuştu.

Yaşamın tamamını kapsayan ve süreklilik arz eden bir süreç olarak eğitimin amacının, en genel anlamıyla bilgi ve beceriyle donatılmış iyi insan yetiştirmek olduğunu söyleyen Dekan Prof. Dr. Firdevs Karahan şunları ifade etti: “Bu hedefe ancak erken eğitimle ulaşılabilir. Eğitimin sağlam temeller üzerinde kurulmasında ve insanların ileri yaşlardaki başarılarında okul öncesi eğitimin rolü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirgesine göre çocuğa genel kültürünü geliştirmeye yarayacak ve eşitlik temeli üzerine yeteneklerini, yargı gücünü, manevi ve toplumsal sorumluluk duygusunu geliştirmesini yararlı bir toplum üyesi olmasını sağlayacak bir eğitim verilir. Dünyanın neresinde doğarsa doğsun her çocuk beden zihin ve ruh sağlığına sahip olacak şekilde yetiştirilme ilgi ve yetenekleri doğrultusunda en üs düzeye ulaştırılma hakkına sahiptir. Bu nedenle erken çocukluk eğitiminin tesadüflere bırakılmayacak kadar ciddi bilimsel ve planlı bir şekilde düzenlenmesi gerekmektedir” dedi.

Okul öncesi eğitimin gittikçe daha erken yaşlara çekildiğine dikkat çeken SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas  “Bizim zamanımızda ilkokula yedi yaşında başlanırdı. Fakat şimdi bu artık daha erken yaşlara indi. Aslında erken yaşta eğitim bizim kültür ve değerlerimizde de var.  “Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz” diye bir hadis var.  Çocuklarımızı büyütürken bunu göremiyoruz belki ama torunları büyütürken bunları daha iyi farkedebiliyoruz. Öyle bir noktadayız ki, eğitimcilerin işi gerçekten çok zorlaştı” diye konuştu. Rektör Elmas kongrenin başarılı geçmesi temennisini de iletti.

‘Okul Öncesi Eğitimin Dünü Bugünü Yarını’ isimli bir sunum yapan Prof. Dr. Ayla Oktay, Batıda Endüstri Devrimi ile birlikte kadının çalışma hayatına katılımının arttığını hatırlatarak “Batıda kadının çalışma hayatına katılımı artarken, Osmanlı İmparatorluğu’nun girdiği savaşlarda, savaşa giden erkeklerin büyük bir kısmının geri dönmemesi dolayısıyla bazı işlerde kadınların görev almaları zorunlu olmuştur. Annenin evin dışında çalışmaya başlaması ve savaşın getirdiği zorluklar, Türkiye’de okulöncesi çocukların eğitimi konusunda bazı önlemlerin de alınmasını gerektirmiştir” diye konuştu.

Cumhuriyetin ilk yıllarda yaşanan maddi imkansızlıklar nedeniyle okul öncesi eğitimden çok ilköğretime önem verildiğini dile getiren Prof. Dr. Oktay, “Cumhuriyetten sonra gelen dönemlerde okul öncesi eğitim çalışmaları hız kazanmıştır. Çekirdek aile tipinin giderek yaygınlaştığı ve çalışan kadın sayısının her gün biraz daha arttığı bölgelerde, okulöncesi çocukların kurumlarda eğitilmesi konusu, önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkiye’nin geleceği açısından, büyük önemi olan bu genç insan potansiyelinin, gerek kırsal kesimde, gerekse kentlerde eğitim olanaklarından en iyi şekilde yararlanabilmesi ve böylece eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi son derece gereklidir” şeklinde konuştu.

25/04/2017 //

3. Geleceğin Tıbbı Kongresi Tamamlandı

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleceğin Tıbbı Kongresi yapıldı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen kongrede kök hücre, yüz nakli, gelecekteki sağlık hizmetleri, organ nakli, kanser tedavisi, nöroloji, cerrahi, farmakoloji, immünoloji, genetik ve daha birçok konu, alanlarında uzman katılımcılarla ele alındı.

İki gün süren kongrenin açılışında konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, dünyada eğitim ve öğretimin geldiği noktada artık akademisyenlerin öğrencilere yol gösterici ve rehber olması gerektiğini belirtti. Tıp alanının artık farklı disiplinlerle de ilişki kurmaya başladığını ifade eden Prof. Dr. Elmas, “Bir branşın geleceği dediğimiz olgu, dijital dünyanın ve başka araçların da işin içine girmesi ve buna uyum sağlamasıyla oluşuyor. Akıllı binalar, akıllı aletler, bunun yanı sıra akıllı fabrikalar, akıllı üniversiteler oluşuyor. Sakarya Üniversitesinde de akıllı üniversite modelini kurduk. İşte bu akıllı dediğimiz olgular birçok bilimle beraber ortaya çıkıyor” dedi.

SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir de yaptığı açılış konuşmasında, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen öğrencilere, akademisyenlere, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Bu tür etkinlikleri eğitimin bir parçası olarak gördüklerini aktaran Prof. Dr. Akdemir, öğrencileri daha sosyal hale getirmeye çalıştıklarını, istendiğinde çok güzel işler ortaya çıktığını, Geleceğin Tıbbı kongresinin de bunun bir örneği olduğunu ifade etti.

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salim Sağlam ise konuşmasında beş yılda üç kongre gerçekleştiren kongre düzenleme ekibine teşekkür ederek, ellerinden gelen her türlü desteği vermeye çalıştıklarını ifade etti. Doç. Dr. Sağlam, “Teknoloji gelişiyor, çağımız değişiyor. Buna adapte olmak gerekiyor. Ben sizlerin gelecekte de çok başarılı olacağınıza inanıyorum. Şu an böyle güzel bir kongre hazırlamak kolay bir şey değil. Bir çaba ve emek gerektiriyor. Bu denli büyük katılımcıların olduğu kongreler mezuniyet sonrasında yapılır. Siz öğrenciyken bunu başardınız. Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği olarak sizlerin başarısı için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Mustafa Uysal da konuşmasında kongreyi düzenleyen öğrencilerin büyük emek verdiğini ifade ederek, “Bu kongre, azminizle neleri başarabileceğinizin çok güzel bir örneği. Umarım çok daha güzel yerlere gelirsiniz” dedi.

Kongre, açılış konuşmalarının ardından onur konuğu Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden Prof. Dr. Nazan Aydın’ın konuşması ve “Özelleşmiş Dünyalar -Kök Hücre” başlıklı birinci oturum ile devam etti.

09-05-2017 //
840 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.