Öğrenci Affı Duyurusu

01.08.2012

6353 Sayılı Kanunda Belirtilen Öğrenci Affı ile İlgili Duyuru

Duyuruyu görmek ve indirmek için tıklayın:

6353 sayılı 4/7/2012 tarihinde kabul edilen “BAZI KANUN VE KANUNHÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN” 12Temmuz 2012 tarih ve 28531 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.Kanunun Geçici 63.maddesiyle 2547 sayılı kanuna ek yapılmış ve öğrenci affıkonusunda tekrar düzenlemeye gidilmiştir.

Buna göre; 6111 sayılı kanunla 2547 sayılı kanunun geçici 58. Maddesinden süresiiçinde başvurmamaları nedeniyle yararlanamayanlar, (Uluslararası Ortak LisansProgramları çerçevesinde öğrenim görenler dâhil) bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihtenitibaren ilişiklerinin kesildiği Sakarya Üniversitesine başvuruda bulunmaları hâlinde Geçici58 inci maddede yer alan esaslara göre, öğrenimlerine başlayabileceklerdir.

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Eğitime başlamak isteyenlerin;24 Ağustos 2012 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonrayapılacak başvurular; adayların intibak işlemlerini takip eden dönemlerde eğitime başlatılacakşekilde değerlendirilecektir.

Adayların kabul ve intibak işlemleri; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafındanyayınlanan kararlar ve Sakarya Üniversitesi Senatosunca 21.04.2011 tarihinde kabul edilen“6111 Sayılı Af Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Esaslar”a uygun olarak gerçekleştirilecektir.

Başvurunuzu; ekteki Müracaat Formunu doldurarak, formda belirtilen belgeler ilebirlikte şahsen veya posta yolu ile aşağıdaki adrese yapabilirsiniz.

Posta yolu ile yapılacak müracaatlar için adresimiz:

Sakarya Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı

Esentepe Kampüsü 54187 SAKARYA

Af başvurusu ile ilgili tüm sorularınız için Arzu Kına’yı (264-295 53 33) arayabilirsiniz.

01/08/2012 //