Novalis’in “Christenheit Oder Eropa” Adlı Eserinde Avrupa Birliği Düşüncesi

13.12.2019

Sakarya Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Kültür Topluluğu (ADEK) tarafından “Novalis’in “Christenheit Oder Eropa” Adlı Eserinde Avrupa Birliği Düşüncesi” adlı etkinlik düzenlendi.

SAÜ Fen Edebiyat Fakültesinde yapılan etkinlikte edebiyat dünyasının önemli yazarlarından Novalis’in kaleme aldığı “Christenheit Oder Eropa” isimli eseri, konuşmacı SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Öğr. Gör. Prof. Dr. Arif Ünal tarafından okunarak yorumlandı.

Ünal, “Novalis çok derin bir yazardır ve ilk romantik döneminin mistisizminden (tasavvufundan) beslenmiştir. Kendisi 23 yaşındayken 12 yaşında olan nişanlısının vefatı, Novalis’i derinden sarstı ve dünyasını değiştirdi. Olaydan sonra kendisini tümüyle acı çekmeye terk ederek, ölüm ve gece kavramlarını mistik bir derinlik içerisinde işlemeye başlamıştır” şeklinde konuştu.

Ardından “Christenheit Oder Eropa” eseri, yorumlanarak eser hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Ünal, etkinliğin devamında öğrencilerin sorularını yanıtladı.

12-12-2019 / Kübra Akçay