Nevşehir’de 3+1 Konuşuldu

Nevşehir’de 3+1 Konuşuldu
09.07.2012
779
A+
A-

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) tarafından düzenlenen ‘Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu’ na (UMÇÖS) 3+1 mesleki eğitim projesi damgasını vurdu.

Meslek Yüksekokullarının sorunlarının tartışıldığı ve mesleki eğitimde verimliliğin arttırılmasına yönelik çözüm önerilerinin değerlendirildiği çalıştay, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız 40 üniversiteden öğretim üyesi ve görevlisi, 63 birim ile sektör temsilcileri katılımıyla Ürgüp’te gerçekleştirildi. Sakarya Üniversitesi’ni temsilen Sakarya Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık ve 7 akademisyen de çalıştayda “ 3+1 eğitim sistemi ve üniversite sanayi iş birliğiyle ilgili sunum yaptılar.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Kılıç: “İşverenler, işletmelerinde ya da kuruluşlarında görev alacak teknikerlerin ve meslek elemanlarının nitelikli iş gücünü oluşturmasını, gelişmeleri takip edebilmesini ve bilgilerini sürekli güncelleyebilmesini talep etmektedir. Meslek yüksekokullarında teorik ve pratik eğitimlerin endüstrinin beklentileri doğrultusunda dinamik olarak güncellenmesi, evrensel gelişmeler çerçevesinde şekillendirilmesi kaçınılmaz olmaktadır.” dedi.

Mesleki eğitimin daha etkin hale gelmesi amacıyla başlatılan 3 dönem okulda, bir dönem de tamamen işletmelerde eğitim modelinin tanıtımını yapan Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık da öğrencilerin mesleki eğitimlerini sanayi ve işletmelerle birlikte sürdüreceklerini ifade etti. Mehmet Sarıbıyık “ Sakarya Üniversitesi olarak Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Muzaffer Elmas’ın himayesi ve tam desteğiyle meslek yüksekokullarımızın tamamını sanayi ve işletmelerle buluşturuyoruz. Bu proje bir stajdan öte, 16 haftayı kapsayan ve tam zamanlı bir eğitim olacak. Yani öğrenci ikinci sınıfa 1.80 ortalamayla geçtiğinde okula uğramaksızın, bir dönem kendi alanıyla ilgili işletmede çalışacak. Öğrencimizin sigortasını da Üniversitemiz karşılayacak. Amacımız işletmeler, üniversite ve öğrencilerimiz için verimliliği arttırmak olduğundan, Sakarya’daki tüm görüştüğümüz kurum, kuruluş ve işletmelerden tam destek aldık. Türkiye’nin dört bir yanından uygulamamızı öğrenen Üniversitelere de projemizi anlatıyoruz. Bu proje Türkiye’nin mesleki eğitimine büyük katkı sağlayacak, Türkiye’ye model olacaktır.” Şeklinden konuştu.

Konuşmaların ardından Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Doç.Dr. Adem Onat’a Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız tarafından da plaket verildi.

09/07/2012 – //

 
779 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.