Nevahenk Hollanda Konseri

Nevahenk Hollanda Konseri
29.11.2012
667
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri Hollanda’da konser verdi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı bünyesinde oluşturulan “Nevâhenk Türk Müziği Topluluğu”  Hollanda’da iki ayrı konser verdi.

Konservatuvar Müdürü Doç. Hatice Selen Tekin, Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ferdi Koç, Yrd. Doç. Dr. Cemal Karabaşoğlu, Öğr. Gör. Cengiz Atlan, Öğr. Gör. Erhan Bayram ve Öğr. Gör. Tuncay Kardaş 23-24 Kasım 2012 tarihleri arasında, Hollanda’nın Delft ve Den Haag şehirlerinde konser verdiler.

Türkiye-Hollanda ilişkilerinde 400. Yıl kutlamaları ile aynı zamanda yapılan konserlerin ilki Sakarya ile kardeş şehir olan Delft’te, ikinci konser ise Den Haag şehri Türk Müzesi’nde gerçekleştirildi. Itrî, Dede Efendi, Zekâi Dede gibi büyük Türk müziği bestekârlarının eserlerinin icra edildiği topluluk repertuarı ve bu çerçevede getirilen açıklamalar, izleyenler tarafından büyük ilgi ile karşılandı.

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı “Nevâhenk Türk Müziği Topluluğu” 2011 yılında Konservatuar Müdürü Doç. Hatice Selen Tekin öncülüğünde çalışmalarına başlamıştır. Topluluk elemanları SAÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanlarından oluşmaktadır. Topluluğun kuruluş ve varoluş amacı, Türk müziğini tanıtmak ve Türk kültürüne katkıda bulunmaktır.

29/11/2012 – YC


667 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.