Nasuh Mahruki Geliyor

Nasuh Mahruki Geliyor
19.12.2011
579
A+
A-

Sakarya Üniversitesi AKUT Öğrenci Topluluğu Nasuh Mahruki’yi getiriyor.

Sakarya Üniversitesi’nin yeni öğrenci topluluğu SAÜ AKUT Topluluğu ünlü dağcı Nasuh Mahruki’yi SAÜ’ye getiriyor.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) kurucu üyesi ve başkanı Mahruki, 20 Aralık Salı günü SAÜ’de seminer verecek.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 11:00’da düzenlenecek seminere katılacak olan Mahruki, doğal afetlerle ilgili bilgiler verecek. Seminerin ardından Mahruki ile SAÜ AKUT Topluluğu ile isim hakkı konusunda protokol imzalanacak.

Ali Nasuh Mahruki

Ali Nasuh Mahruki, 21 Mayıs 1968’de İstanbul’da doğdu, ilk ve orta öğrenimini Şişli Terakki Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1992 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden, 2004 yılında Milli Güvenlik Akademisi’nden mezun oldu. Profesyonel sporcu, yazar ve fotoğrafçı olan Mahruki dağcılık, mağaracılık, yamaç paraşütü, aletli dalış, motor sporları, yelken ve bisiklet sporları yapmaktadır.

Sovyet Asya’nın 7000 metreden yüksek beş tırmanışını da tamamlayarak, Rusya Dağcılık Federasyonu tarafından Kar Leoparı unvanı verilen Mahruki, Everest Dağı’na tırmanan ilk Türk ve dünyadaki ilk Müslüman dağcı ve Yedi Zirveler projesini tamamlayan dünyanın en genç dağcısı oldu. 8000 metreden yüksek Cho Oyu, Lhotse ve K2 dağlarına oksijen desteksiz olarak tırmandı. 15 yıl aradan sonra Everest Dağı’na bir kez daha tırmandı. Türkiye, İran, Pakistan, Hindistan, Nepal, Sıkkım, Tibet, Bhutan ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde motosiklet seyahatleri yaptı.

Liderlik, takım çalışması, kişisel gelişim, kendini tanıma, hedef odalılık, kararlılık, disiplin, risk yönetimi gibi konularda motivasyon konuşmaları ve seminerler düzenlemektedir ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Takım Çalışması ve Liderlik” dersi vermiştir. Çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yapmıştır ve çeşitli televizyon kanallarında belgesel programları hazırlamıştır.

Arama Kurtarma Derneği – AKUT kurucu üyesi ve başkanı, Ulusal Güvenlik ve Stratejik Araştırmalar Derneği – UGSAD, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Sualtı Araştırmaları Derneği – SAD, Gezginler Kulübü üyesi ve Ortak İdealler Derneği kurucu üyesidir.

19/11/2011 – Haber Merkezi

 
579 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.