Nadir Eserler Dijitalleşecek

Nadir Eserler Dijitalleşecek
05.01.2017
729
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile yürüttüğü “Geçmişten Günümüze Yön Veren Bilgi Kaynakları Dijitalleşiyor” projesinin kapanış toplantısı düzenlendi.

Geçmişten Günümüze Yön Veren Bilgi Kaynakları Dijitalleşiyor Projesi ile Sakarya Üniversitesi (SAÜ) kütüphanelerindeki Osmanlıca ve Türkçe nadir eserlerin dijitalleştirilerek bu eserlerin gelecek kuşaklara korunarak aktarılması hedefleniyor. Dijitalleştirilen eserlere 7/24 internet üzerinden erişim imkanı sağlanacak. SAÜ Kütüphane koleksiyonunda bulunan 2 bin 800 Osmanlıca ve nadir eserlerin üç ay içerisinde dijitalleştirilerek  erişilebilirliğinin sağlanması hedefleniyor.

Toplantıda konuşan SAÜ Mezunlar Derneği Başkanı Doç. Dr. Bol, ‘Geçmişten Günümüze Yön Veren Bilgi Kaynakları Dijitalleşiyor’ projesine, MARKA’nın da desteği ile kültürel zenginliğimiz olana Osmanlıca ve Türkçe nadir eserlerin dijitalleştirilerek bu eserlerin gelecek kuşaklara korunarak aktarılması destek olmuştur. Projede emeği geçen herkese takdir ve teşekkür ediyorum” dedi.

MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, “MARKA’nın bir görevi de beşeri sermayenin niteliğini arttırmaktır. Sakarya Üniversitesi ile bu alanda projeler yürütüyoruz. Geçmişten Günümüze Yön Veren Bilgi Kaynakları Dijitalleşiyor projesi ile buradaki bilgi hazinelerini dünyayla paylaşıyoruz. MARKA olarak böyle bir projenin içinde olmaktan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

Toplantının  devamında Kütüphane Şube Müdürü Zeliha Köksal proje hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

05/01/2016 – MfyA


729 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.