Mühendislikte Uygulama Becerisi Kazandırıyoruz

Mühendislikte Uygulama Becerisi Kazandırıyoruz
05.05.2016
613
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından “Mühendislik ve Uygulama Becerileri” adlı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık konuşmacı olarak katıldı.

Mühendisliği çözüm ve fayda üretme sanatı olarak tanımlayan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Mühendislik, matematik ve doğa bilimlerinden, ders çalışma, deney yapma ve uygulama yolları ile kazanılmış bilgileri akıllıca kullanarak, doğanın maddelerini ve kuvvetlerini insanoğlunun yararına sunmak üzere ekonomik yöntemler geliştiren bir meslektir” dedi.

Üniversitede yapılan mesleki uygulamalar hakkında bilgiler veren Sarıbıyık, bunların işyeri uygulaması ve işbaşı eğitimi olmak üzere iki şekilde uygulandığını söyledi. Bunlarla uygulama becerisine sahip nitelikli mühendisler yetiştirdiklerini ifade eden Sarıbıyık, “Teknolojik gelişmelerin takibini, organizasyon yapısının tanınmasını, teorik bilgilerin uygulama becerisine dönüşümünü,  iş deneyimi ve iş disiplinin uygulanmasını, bilgi ve deneyimlerin pekiştirilmesini ve ekip çalışması ruhunun kazanımını amaçlıyoruz” diye konuştu.

Uygulama becerisini kazandırmak için atölye ve laboratuvarlarda yarı zamanlı ve tam zamanlı uygulamalı eğitim verdiklerini aktaran Sarıbıyık, şöyle devam etti: “Meslek uygulamalarında öğrencilerimiz birçok şey kazanıyor. Daha kolay iş bulma imkânı, kariyer planlaması ve hedeflere daha erken ulaşma, uygulama becerisine sahip olma, takım çalışması ve sorumluluk bilinci, iş hayatının şartlarını daha erken öğrenme, yeteneklerinin farkına varma gibi bilgiler kazanıyorlar. Meslek uygulamalarında işletmeler de birçok kazanım sağlıyorlar. İşletmeler işe başlangıç eğitimi yükünden kurtuluyor, hızlı adaptasyon sağlıyor, daha kısa sürede nitelikli eleman yetiştiriyorlar, iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun programlar açıyorlar, üniversite ile işbirliği sağlıyorlar ve uyumlu öğrencileri tespit ediyorlar.”

05-04-2016 / SK


613 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.