Mühendislik Fakültesi Yeni Döneme Hazır

Mühendislik Fakültesi Yeni Döneme Hazır
15.09.2023
2.376
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Yaşar, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılına hazır olduklarını söyledi.

2023-2024 eğitim-öğretim yılına hazır olduklarını belirten SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Yaşar, “Fakültemizde, 80 derslik, 66 laboratuvar mevcut olup 40 bin metrekarenin üzerinde kapalı alanda eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerimizi yürütmekteyiz” diye konuştu.

Güçlü akademik kadro

Mühendislik Fakültesi olarak verilen eğitimlerin kalitesi arttırmak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirten Prof. Dr. Yaşar, “Fakültemiz bölümlerine 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavları sonucunda birinci ve ikinci öğretim olmak üzere 887 öğrencimiz yerleştirilmiş olup şu an itibariyle toplamda 7 bin 794 öğrencimizle 2023-2024 eğitim-öğretim yılına başlayacağız. 2023 yılı ÖSYM ilk yerleştirme sonuçlarına göre Çevre Mühendisliği Bölümü haricindeki tüm bölümlerimizde kontenjanlarımızın doluluk oranı yüzde 100 olarak gerçekleşti. Nitelikli ve güçlü bir akademik kadroya sahip olmanın avantajı ile öğrenci odaklı bir eğitim sunuyoruz” dedi.

Öğrenci değişim programları

Sakarya Üniversitesi’nin uluslararası anlaşmalar kapsamında ERASMUS Öğrenim ve Staj hareketliliği programı ile yurt dışına öğrenci gönderen üniversiteler arasında ilk sıralarda yer aldığını ifade eden Dekan Prof. Dr. Yaşar, “Uluslararası eğitim ve öğretim hareketlilik programı ile yurtdışına öğrenci gönderen üniversiteler arasında önemli bir konumdayız. Üniversitemizi, bu nedenle tercih eden öğrencilerimiz de bulunmaktadır. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında Fakültemiz bölümlerinde okuyan öğrencilerden 35’i ERASMUS programı ile yurtdışında bulunan farklı üniversitelere eğitim almak veya staj yapmak için gönderildi” diye konuştu.

Kalite çalışmalarına özel önem

Mühendislik Fakültesinin kalite ile ilgili çalışmalara büyük önem verdiğini belirten Dekan Prof. Dr. Yaşar, “Çevre Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerimiz, uluslararası geçerliliği olan Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2025 tarihine kadar akredite edilmiştir. Ayrıca, bütün programlarımız Bologna süreci ve Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ile uyumludur ve mezun mühendislerimiz yurtdışında herhangi bir ülkede mühendis olarak çalışabilme imkanına sahiptir” diye konuştu.

SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Yaşar fakültenin kuruluşu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “1970 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu,  SAÜ Mühendislik Fakültesi’nin temelini oluşturuyor. 1982 yılında çıkarılan 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Sakarya Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne bağlı Sakarya Mühendislik Fakültesi’ ne dönüştürüldü. Sakarya Mühendislik Fakültesi, 1992 yılında çıkan 3837 Sayılı Kanunla kurulan Sakarya Üniversitesi’nin de temelini oluşturmuştur”

Prof. Dr. Halit Yaşar, “Fakültede,  Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği olmak üzere toplamda 8 aktif bölümün bulunduğunu ve bu bölümlerde 61 Profesör, 66 Doçent, 65 Doktor Öğretim Üyesi, 60 Araştırma Görevlisi ve 6 Öğretim Görevlisi olmak üzere toplam 258 akademik personelin görev yaptığını” söyledi.

Mühendislik Çift Anadal ve Yandal Programları imkanının bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Halit Yaşar, aynı anda iki farklı dalda diploma alma imkanı sunan Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde öğrencilerin bölümler arasında Çift Anadal Programını (ÇAP) tamamlayarak ikinci bir mühendislik diploması alabildiklerini, bunun yanı sıra bazı bölümlerde öğrencilere, Hukuk Fakültesi, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, Fen Fakültesi ve İşletme Fakültesi’nin bölümlerinde de ÇAP yapma imkanın da sağlandığını,  ayrıca fakültede 8 farklı Yandal Programı bulunduğunu ve bu programlardan herhangi birini tamamlayan öğrencilerin diğer bir Mühendislik Bölümünden sertifika alma imkanına sahip olduğunu belirtti.


2.376 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.