Mühendislik Eğitiminde 7+1 Eğitim Modeli

Mühendislik Eğitiminde 7+1 Eğitim Modeli
16.09.2013
11.299
A+
A-

Uygulama becerisine sahip nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile sanayi ve iş dünyası arasında “Mühendislik Eğitiminde 7+1 Eğitim Modeli” protokolü imzalandı.

SAÜ Personel Yemekhanesi’nde gerçekleşen imza törenine Sakarya Büyükşehir Belediyesi, MÜSİAD, SASİAD, TÜMSİAD, SAGİAD ve SABİDER temsilcilerinin yanı sıra Meslek Yüksekokulu Müdürleri ve Teknoloji Fakültesi Bölüm Başkanları da katılarak 3+1 ve 7+1 Eğitim Modellerini kapsayan 12 ayrı protokole imza atıldı.

Üniversite-sanayi işbirliğinin somut bir adımı olarak hayata geçirilen projeyle öğrencilere ve iş dünyasına önemli katkılar sağladıklarını vurgulayan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, proje kapsamında yaklaşık 3 bin öğrencinin iş dünyasına kazandırıldığını ifade etti.

Rektör Muzaffer Elmas, öğrencileri sanayiye hazırlamak ve sektörün ihtiyaç duyduğu elemanları sektörle birlikte yetiştirmek amacıyla Türkiye’ye model olacak uygulamalar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Mühendislik alanlarında fakültelerde verilen uygulama derslerimiz yetersiz kalıyordu. Proje sayesinde işyerinde yapılacak eğitimle öğrenciler mezuniyet öncesinde iş deneyimine sahip olacak. Projeyi bundan sonra öncelikle İşletme Fakültesinden başlayarak tüm fakültelerde devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Rektör Elmas, “Meslek Yüksekokulları’ndaki 3+1 eğitim modeli projesini başarıyla uygulamaya devam ederken Teknoloji Fakültesi’ni de 7+1 eğitim modeli ile buluşturan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın bu projeyi de başarıyla gerçekleştirerek üniversite ve sanayi iş birliğini daha da geliştireceğine inanıyorum” diye konuştu.

Üniversitede bilgiye ek olarak uygulama eğitimleriyle sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikte mezun verdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da “Öğrencilerimizin iş dünyasının beklentilerini karşılayacak bilgi ve uygulama becerisine sahip nitelikli elemanlar olarak yetişmelerini sağlamak için eğitim öğretimin bir dönemini işletmede uygulamalı eğitim olarak yapılacak şekilde düzenlendi. Mühendislik eğitimi ile ilgili olan bölümde ise iş dünyasından gelen talepleri karşılayamayacak duruma geldik” dedi.

7+1 Eğitim Modeli ile SAÜ Teknoloji Fakültesi’ndeki eğitim-öğretim; 7 dönemini okulda teorik ve uygulamalı dersler, 1 dönemini de işletmelerde 16 hafta ve tam zamanlı uygulama olarak düzenlendi. 7+1 Eğitim Modeline göre öğrenciler, birinci ikinci ve üçüncü sınıflarda teorik ve uygulamalı dersleri okul ortamında, dördüncü sınıfın 7. döneminde işyeri eğitimi dersini İşyeri Eğitimi Yönergesi’ne göre akademik takvime uygun olarak 16 hafta ve tam zamanlı olarak yapacak.

16/09/2013 – ST
11.299 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.