Milli Gazete (05.10.2011): Bir Ameliyatla 2 Hayat Kurtardı

14.10.2011

Asistanı Emre Bal ile Somali’ye giden Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kamil Çağrı Köse ülkenin ilk omurga ameliyatını gerçekleştirerek iki hayat kurtardı.

Somali’de otomobil çarpması sonucu belden aşağısı tutmayan 8 aylık hamile Fahriye Hassain, ülkede ilk kez yapılan omurga ameliyatı sayesinde bebeği ile hayata tutundu.

Başkent Mogadişu’da yolun karşısına geçmeye çalışırken bir otomobilin çarptıktan sonra sürüklediği Hassain’in omurgasında kırıklı çıkık oluştu. Belden aşağısı tutmayan hamile kadın akrabaları tarafından Benadir Hastanesine kaldırıldı.

Burada geçici bir süreliğine gönüllü olarak görev yapan, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Kamil Çağrı Köse ve Dr. Emre Bal tarafından ameliyata alınan Hassain’e zor şartlara rağmen ülkenin ilk omurga ameliyatı gerçekleştirildi.